Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Δραματική η κατάσταση στον ΑΗΣ Μελίτη

Δραματική κρίνεται η κατάσταση στον «ΑΗΣ Μελίτης» καθώς κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης λιγνίτη, υποστηρίζεται από τον Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ: Δραματική η κατάσταση στον ΑΗΣ Μελίτη
Δραματική κρίνεται η κατάσταση στον ΑΗΣ Μελίτη καθώς κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης λιγνίτη, υποστηρίζεται από τον Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, από τον Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας του «ΑΗΣ Μελίτης», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα καταγγείλει την ανυπαρξία αξιόπιστου εθνικού σχεδιασμού στον εξαιρετικά κρίσιμο και με πολυεπίπεδες επιπτώσεις τομέα της ενέργειας. Δυστυχώς, στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών, η ανευθυνότητα της σημερινής κυβέρνησης επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά.

Μια από τις σημαντικότερες μονάδες βάσης της χώρας και συγκεκριμένα η Μελίτη Ι του «ΑΗΣ Μελίτης», κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης λιγνίτη.

Σήμερα, η κατάσταση στον «ΑΗΣ Μελίτης» κρίνεται ως «δραματική», καθώς τα αποθέματα ανέρχονται μόλις σε 60.000 τόνους λιγνίτη, που διαρκούν μόνο για έξι ημέρες περαιτέρω λειτουργίας. Επισημαίνουμε ότι το ελάχιστο όριο ασφαλείας είναι οι 150.000 τόνοι.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι βασική προτεραιότητα μιας υπεύθυνης κυβέρνησης πρέπει να είναι η εξασφάλιση της επάρκειας του εθνικού ενεργειακού εφοδιασμού. Προτεραιότητα που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με το πλέον ενεργοβόρο μοντέλο ανάπτυξης της Ευρώπης. Ο διακόπτης του ρεύματος δεν μπορεί να ανοιγοκλείνει ανάλογα με τα καπρίτσια του ΥΠΑΝ και της ΔΕΗ.

Καλούμε τον υπουργό Ανάπτυξης, όπως και την Διοίκηση της ΔΕΗ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ακόμα και αυτή την στιγμή, είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του «ΑΗΣ Μελίτης», διότι διαφορετικά δημιουργείται ο κίνδυνος να εκδηλωθεί η ανάγκη για εισαγωγές ρεύματος από τρίτες χώρες, με αποτέλεσμα να κάνουν πάλι «πάρτι» κερδοσκοπίας διάφοροι έμποροι ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v