Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΤΕ - Eurobank: Κοινή μελέτη για τουρισμό

Τη συνεργασία τους για την εκπόνηση έρευνας "Τουρισμός 2020" ανακοίνωσαν σήμερα ο ΣΕΤΕ και η Eurobank. Η έρευνα αυτή επιχειρεί να αποτελέσει λευκή βίβλο για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

ΣΕΤΕ - Eurobank: Κοινή μελέτη για τουρισμό
Τη συνεργασία τους για την εκπόνηση έρευνας "Τουρισμός 2020" ανακοίνωσαν σήμερα ο ΣΕΤΕ και η Eurobank.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ν. Αγγελόπουλο, η έρευνα αυτή είναι ένας φιλόδοξος στόχος και προσπάθεια ώστε να αποτελέσει λευκή βίβλο για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία μετά την κρίση χρειάζεται ένα νέο διαφοροποιημένο αναπτυξιακό πρότυπο, στο οποίο θα πρέπει να στηριχθούν η εξωστρέφεια, η ποιοτική αναβάθμιση, η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Απαιτούνται έργα υποδομής και επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και σε δίκτυα, κ.λπ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Eurobank είναι διατεθειμένη να στηρίξει ένα τέτοιο μοντέλο, στο οποίο ο τουρισμός θα παίζει σημαντικό ρόλο.

Ειδικότερα, ανέφερε ο κ. Νανόπουλος, η Eurobank έχει σχεδιάσει ειδικά προϊόντα για τον τουρισμό, ενώ οι εκταμιεύσεις της τράπεζας κατά το α΄ εξάμηνο προς ιδιώτες πελάτες ανήλθαν σε 6 δισ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Καραμούζης ανέφερε ότι η διεθνής κρίση έδειξε τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας και θα πρέπει να λειτουργήσει ως εργαλείο αφύπνισης μέσα από την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Ο κ. Καραμούζης αναφέρθηκε στο πρότυπο ανάπτυξης των τελευταίων 10 - 15 ετών, το οποίο βασίστηκε στην ιδιωτική κατανάλωση και στις κατοικίες.

"Το αναπτυξιακό μοντέλο του χθες έχει κλείσει τον κύκλο του", συμπλήρωσε ο κ. Καραμούζης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της ελληνικής οικονομίας για εξωστρέφεια, υποδομές, ανταγωνιστικότητα, επώνυμα προϊόντα κ.λπ.

Ειδικότερα για τον τουρισμό, ο κ. Καραμούζης τον αποκάλεσε βαριά βιομηχανία και ανέφερε πως οι δανειοδοτήσεις της Eurobank προς τον κλάδο ανέρχονται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Η έρευνα "Τουρισμός 2020" θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2010 και ο ΣΕΤΕ ζητά τη συμπαράσταση και τον διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους δήμους, τα πολιτικά κόμματα κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v