Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορυφώνεται η "μάχη" για τις γραμμές εκτός Ε.Ε.

Σε τουλάχιστον έξι από τα 11 συνολικά δρομολόγια εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προκήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αναμένεται "να αναμετρηθούν" Olympic Air και Aegean Airlines.

Κορυφώνεται η μάχη για τις γραμμές εκτός Ε.Ε.
Σε τουλάχιστον έξι από τα 11 συνολικά δρομολόγια εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προκήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αναμένεται "να αναμετρηθούν" η Olympic Air και η Aegean Airlines. Ο διαγωνισμός προσέλκυσε αρκετούς ενδιαφερομένους, ωστόσο η Olympic Air διεκδικεί όλες τις γραμμές, ενώ δυναμικά στο παιχνίδι έχει εισέλθει και ο βασικός ανταγωνιστής Aegean Airlines.

Ειδικότερα, εκτός από τους δύο μεγαλύτερους αερομεταφορείς της ελληνικής αγοράς, φάκελο διεκδίκησης έχει υποβάλει και η Athens Airways, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της σε εφτά προορισμούς, ενώ για 10 γραμμές ενδιαφέρεται και η Hellas Jet.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν δημοσιοποιεί μέχρι στιγμής τα ονόματα των υποψηφίων, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η Aegean δεν έχει συμπεριλάβει στον φάκελό της τα δρομολόγια προς Γιοχάνεσμπουργκ, Κέιπ Τάουν, Μόντρεαλ και Τορόντο. Πάντως, στο παρελθόν ο αερομεταφορέας είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη σύνδεσης τόσο προς το Τελ Αβίβ, τα Τίρανα, το Βελιγράδι όσο και προς τη Μόσχα. Αυτοί είναι και οι προορισμοί που φαίνεται να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και σίγουρα θα αποτελέσουν "το μήλον της έριδος" ανάμεσα στην Aegean και στην Olympic Air.

Από την πλευρά της η Athens Airways υπέβαλε πρόταση για το Βελιγράδι, τα Τίρανα, το Τελ Αβίβ, το Κάιρο, το Κουβέιτ, τη Βηρυτό και την Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικότερα, το σύνολο των προορισμών που προκήρυξε η ΥΠΑ είναι:

* Αλβανία, με την πτήση Αθήνα - Τίρανα - Αθήνα.

* Καναδάς, με τις πτήσεις Μόντρεαλ - Τορόντο Αθήνα.

* Αίγυπτος, με τις πτήσεις Αθήνα - Κάιρο και Αλεξάνδρεια - Αθήνα.

* Ισραήλ, με την πτήση προς Τελ Αβίβ.

* Κουβέιτ, με πτήση από Αθήνα προς Κουβέιτ.

* Λίβανο, με πτήση από Αθήνα προς Βηρυτό.

* Ρωσία, με πτήση προς Μόσχα και Αγ. Πετρούπολη.

* Σερβία, με πτήση προς Βελιγράδι.

* Νότιο Αφρική, με πτήσεις προς Γιοχάνεσμπουργκ και Κέιπ Τάουν.

* Τουρκία, με πτήσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο για Κωνσταντινούπολη.

* Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Να σημειωθεί ότι φάκελο διεκδίκησης έχει καταθέσει και η εταιρία Hellenic Imperial.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v