Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΔΕΗ θα απορροφήσει 10.000 στύλους

Η ΔΕΗ κλήθηκε να απορροφήσει τους 10.000 στύλους που είχαν παραχθεί πριν από το 2004 από δασεργάτες ορεινών περιοχών, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, με την παρουσία και του υπουργού, Δημήτρη Σιούφα.

Η ΔΕΗ θα απορροφήσει 10.000 στύλους
Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, έδωσαν σήμερα λύση στο χρονίζον θέμα των χιλιάδων στύλων που προορίζονται για το δίκτυο εξηλεκτρισμού της ΔΕΗ και που είχαν παραχθεί από δασεργάτες ορεινών περιοχών της χώρας (Ιωάννινα, Καστοριά, Γρεβενά, Δράμα κλπ) και κινδύνευαν να σαπίσουν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη σύσκεψη υπό τον κ. Σιούφα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και στην οποία συμμετείχαν ακόμη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων κ. Σταύρος Καλογιάννης, οι βουλευτές Ιωαννίνων κ.κ Κώστας Τασούλας και Αντώνης Φούσσας, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Γιάννης Παλαιοκρασσάς, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Στέργιος Νέζης, ο πρόεδρος της Ένωσης Δασικών Συνεταιρισμών Κόνιτσας, Ζαγορίου και Μετσόβου κ. Γιάννης Ντασταμάνης και οι εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων δασολόγος κ. Αλέξανδρος Τορορής και Σταύρος Σαγρής, συζητήθηκε το θέμα αυτό και συμφωνήθηκε, ύστερα από πρόταση του κ. Σιούφα, να απορροφήσει η ΔΕΗ 10.000 στύλους που είχαν παραχθεί πριν από το 2004.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο Δ. Σιούφας τόνισε ότι με τη λύση αυτή, η κυβέρνηση δείχνει το ενδιαφέρον της για τη στήριξη του εισοδήματος των κατοίκων των ορεινών περιοχών της χώρας μας, ενώ ο ίδιος πρότεινε στη διοίκηση της ΔΕΗ η επόμενη προγραμματική σύμβαση να βασίζεται στα ίδια κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Για τη λύση αυτή ο κ. Σιούφας ενημέρωσε τους βουλευτές και των άλλων Νομών, δηλαδή Καστοριάς, Γρεβενών, Δράμας κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v