Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από 21/9 η επιβολή φόρου στα τυχερά παιχνίδια

Οι διατάξεις του άρθρου για τους "Κανόνες Τεκμηρίωσης Ενδοομιλικών Συναλλαγών, Κανόνες Υποκεφαλαιοδότησης Επιχειρήσεων, Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης και άλλες διατάξεις" ισχύουν από 21 Σεπτεμβρίου 2009.

Από 21/9 η επιβολή φόρου στα τυχερά παιχνίδια
Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για την έναρξη της επιβολής φόρου 10% για κέρδη από λαχεία, παιχνίδια, Στοίχημα του ΟΠΑΠ και δώρα ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών διαγωνισμών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, σε φόρο υποβάλλονται: α) Τα κέρδη από λαχεία, λαχειοφόρες ομολογίες και λαχειοφόρες αγορές, τα οποία προκύπτουν από κληρώσεις που γίνονται στην Ελλάδα, καθώς και τα κέρδη από παιχνίδια και από τα κάθε
είδους στοιχήματα προκαθορισμένης ή μη απόδοσης όπου ο δικαιούχος έθεσε στην Ελλάδα. β) Οι κάθε είδους παροχές που προσφέρονται σε όσους συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς και λοιπούς παρεμφερείς οποιασδήποτε μορφής.

Η φορολογική υποχρέωση των κερδών που προκύπτουν από λαχεία, λαχειοφόρες ομολογίες, λαχειοφόρες αγορές και παιχνίδια που περιλαμβάνουν κλήρωση που γίνεται στην Ελλάδα, γεννιέται κατά τον χρόνο της κλήρωσης.

Η φορολογική υποχρέωση των κερδών που προκύπτουν από προγνωστικά αγώνων ποδοσφαίρου, καθώς και από κάθε είδους στοιχήματα προκαθορισμένης ή μη απόδοσης, όπου ο δικαιούχος έθεσε στην Ελλάδα, και από παιχνίδια χωρίς κλήρωση, γεννιέται κατά τον χρόνο της γένεσης της αξίωσης στα κέρδη.

Τα κέρδη υποβάλλονται σε φόρο με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%). Όσον αφορά στα κέρδη από λαχειοφόρες αγορές και στις παροχές από διαγωνισμούς ο φόρος υπολογίζεται μετά την αφαίρεση αφορολόγητου ποσού χιλίων (1.000) ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v