Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον "αέρα" η ρύθμιση για ημιυπαίθριους

H Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να κρίνει, τελικώς, τον Σεπτέμβριο τη συνταγματικότητα η μη της ρύθμισης για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.

Στον αέρα η ρύθμιση για ημιυπαίθριους
H Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να κρίνει, τελικώς, τον Σεπτέμβριο τη συνταγματικότητα ή μη της ρύθμισης για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πέμπτο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέφρασε τη θέση ότι η ρύθμιση αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στον νόμο 1337/83 για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών.

Εφόσον η Ολομέλεια συμφωνήσει με τη θέση του πέμπτου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας τότε θα βρεθούν στον αέρα τα σχέδια της κυβέρνησης για είσπραξη 2 δισ. ευρώ από τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.

Στο θέμα της ρύθμισης αντιτίθενται και οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, μέσω του Συλλόγου τους, είχαν ζητήσει και σχετική γνωμοδότηση επί του θέματος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v