Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑΝ: Αδειοδοτήθηκε η μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι ισχύος 417 MW και πολύ σύντομα θα γίνει η θεμελίωσή της, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΥΠΑΝ: Αδειοδοτήθηκε η μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, ισχύος 417 MW, και πολύ σύντομα θα γίνει η θεμελίωσή της, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ο υπουργός, στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ θα τεθεί  επί τάπητος το ζήτημα της νέας μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη (800 MW), καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και υπενθύμισε ότι στον προγραμματισμό της ΔΕΗ εντάσσεται μία ακόμα λιγνιτική μονάδα, στην Πτολεμαΐδα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του ΔΕΣΜΗΕ τον οποίο επισκέφθηκε το πρωί ο κ. Χατζηδάκης, στις αρχές του 2010 προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα φυσικού αερίου της Ήρων Θερμοηλεκτρική και στα τέλη του ίδιου χρόνου μία ακόμα μονάδα της Ηλεκτροπαραγωγής Θίσβης, ισχύος 400 μεγαβάτ η κάθε μία. Αυτό σημαίνει ότι από την επόμενη χρονιά το δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής ενισχύεται σημαντικά προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της κατανάλωσης.

Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τα στελέχη του Εθνικού Ελέγχου Ενέργειας του ΔΕΣΜΗΕ στον Άγιο Στέφανο για την κατάσταση που επικρατεί στο ισοζύγιο ηλεκτρικής ενέργειας, τα έργα που προγραμματίζονται για την ενίσχυση του συστήματος μεταφοράς και τα εναλλακτικά σχέδια που υπάρχουν για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΔΕΣΜΗΕ, προϋπολογισμού 41 εκατ. ευρώ και συνεχάρη τους εργαζομένους σε αυτόν για τη μέριμνα που επιδεικνύουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v