Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΠΑ:Έως τέλη Αυγούστου οι προτάσεις για επενδυτή

Συνάντηση για την πορεία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ είχαν το μεσημέρι ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, με συμμετοχή συμβούλων που έχουν επιλεγεί από το Δημόσιο.

ΔΕΠΑ:Έως τέλη Αυγούστου οι προτάσεις για επενδυτή
Συνάντηση για την πορεία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ είχαν το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συμβούλων που έχουν επιλεγεί από το Δημόσιο (Alpha Bank, Deutsche Bank, Rothschild και UBS).

Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου έλεγαν μετά τη συνάντηση ότι ζητήθηκε από τους συμβούλους αποκρατικοποίησης αφενός να διερευνήσουν το ενδιαφέρον που υπάρχει στην αγορά για τη ΔΕΠΑ και αφετέρου να υποβάλουν, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, τις οριστικές τους προτάσεις για τη διαδικασία αναζήτησης επενδυτή.

Το Δημόσιο, που ελέγχει το 65% της επιχείρησης (το υπόλοιπο 35% το ελέγχουν τα ΕΛΠΕ), θεωρεί ότι η αναβάθμιση της ενεργειακής θέσης της χώρας και το λεγόμενο τρίτο ενεργειακό πακέτο καθιστούν τη ΔΕΠΑ ιδιαίτερα ελκυστική για μεγάλες ξένες εταιρίες του κλάδου.

Ωστόσο, μένει να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει με τη ΔΕΗ, η οποία έχει option για το 30% της ΔΕΠΑ και δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της να την ενεργοποιήσει. Επίσης, ερώτημα παραμένει εάν ο υποψήφιος επενδυτής θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει πακέτο μόνο της ΔΕΠΑ ή και της ΔΕΣΦΑ, που είναι 100% θυγατρική της ΔΕΠΑ και ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς του φυσικού αερίου στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v