Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Αύξηση προβλέψεων για πληθωρισμό

Στο 3,5% εκτιμά πως θα διαμορφωθεί η μέση αύξηση των τιμών καταναλωτή κατά την εφετινή περίοδο, το τμήμα treasury της EFG Eurobank Ergasias. Η τράπεζα αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, έναντι των προηγούμενων έκαναν λόγο για αύξηση κατά 3,2%.

Eurobank: Αύξηση προβλέψεων για πληθωρισμό
Στο 3,5% εκτιμά πως θα διαμορφωθεί η μέση αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά την εφετινή περίοδο, το τμήμα treasury της EFG Eurobank Ergasias. Η τράπεζα αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό της Ελλάδας, σε ετήσια βάση, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 3,2%.



Η αναθεώρηση των προβλέψεων, όπως αναφέρει η εβδομαδιαία ανάλυση των οικονομικών δεδομένων, καθίσταται αναγκαία λόγω της διαμόρφωσης του μεγέθους σε επίπεδο υψηλότερο των προσδοκιών της αγοράς τον Μάρτιο, καθώς και λόγω της επίδρασης των υψηλότερων ενεργειακών τιμών κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η αναλυτική ομάδα της EFG Eurobank με επικεφαλής τον κ. Πλ. Μονοκρούσο, ο πληθωρισμός ανήλθε σε 2,7% το Μάρτιο σε ετήσια βάση, έναντι 2,5% τον προηγούμενο μήνα. Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλαν οι τιμές των τροφίμων, των μεταφορών, καθώς και το κόστος περίθαλψης και αγοράς κατοικίας.

Η Eurobank εκτιμά πως ο σκληρός πυρήνας του πληθωρισμού (εκτός των φρέσκων προϊόντων, των λαχανικών και των ενεργειακών τιμών), τον οποίο παρακολουθεί στενά η Τράπεζα της Ελλάδος, διαμορφώθηκε σε 3,4% σε ετήσια βάση το Μάρτιο έναντι 3,2% το Φεβρουάριο.

* Το εβδομαδιαίο report της EFG Eurobank δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v