Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ταχύτητα προχωρά η συγκρότηση της Olympic Air

Με ταχύτητα προχωρά η συγκρότηση της νέας Ολυμπιακής ή αλλιώς της Olympic Air από τον όμιλο MIG που δεν αποκλείεται να αναλάβει σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρίας πριν από την 1η Οκτωβρίου.

Με ταχύτητα προχωρά η συγκρότηση της Olympic Air
Με ταχύτητα προχωρά η συγκρότηση της νέας Ολυμπιακής ή αλλιώς της Olympic Air από τον όμιλο MIG που δεν αποκλείεται να αναλάβει σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρίας πριν από την 1η Οκτωβρίου και, με βάση τη συμφωνία, θα γίνει η μετάβαση στο νέο σχήμα.

Με γοργούς ρυθμούς, λοιπόν, προχωρά η στελέχωση με προσωπικό της νέας εταιρίας, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση αεροσκαφών που θα συγκροτήσουν τον στόλο της Olympic Air.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, η MIG έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης περίπου για το μισό προσωπικό από το σύνολο των 4.400 ατόμων που πρόκειται να προσληφθούν.

Οι προσλήψεις που έχουν γίνει έως τώρα αφορούν σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού: ιπτάμενους, μηχανικούς αλλά και υπαλλήλους για τη στελέχωση της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης. Ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί έως τώρα προέρχεται από τις τάξεις τις υφιστάμενης εταιρίας, με νέες βέβαια συμβάσεις, ενώ υπάρχουν και εργαζόμενοι που προέρχονται από άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Περισσότερες προσλήψεις στο handling

Με μεγαλύτερη ταχύτητα έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις για την εταιρία επίγειας εξυπηρέτησης καθώς στον σχεδιασμό της MIG προβλέπεται ότι από τον επόμενο μήνα η εταιρία παροχής υπηρεσιών ground handling θα αρχίσει να λειτουργεί υπό τον έλεγχο του ομίλου της Marfin.

Η επιχείρηση θα παρέχει υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης στις πτήσεις της Ολυμπιακής, η οποία θα λειτουργεί ακόμη υπό το καθεστώς του Δημοσίου αλλά και σε πτήσεις άλλων εταιριών με τις οποίες υπάρχουν ήδη σχετικές συμφωνίες.

Η κίνηση αυτή έχει στόχο η μετάβαση στο νέο σχήμα να γίνει σταδιακά και χωρίς πίεση. Στο πλαίσιο αυτό και η επιλογή της επίγειας εξυπηρέτησης, προκειμένου να είναι η πρώτη επιχείρηση που θα περάσει στον έλεγχο της MIG, μόνο τυχαία δεν είναι καθώς θα είναι γενική δοκιμή πριν από τη μετάβαση και των άλλων δύο εταιριών δηλαδή του πτητικού έργου και της τεχνικής βάσης, υπόθεση που είναι σίγουρα δυσκολότερη και ο νέος φορέας πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι πτήσεις της Olympic Air μέσα στο καλοκαίρι

Παράλληλα, είναι εξαιρετικά πιθανό, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσει τις πτήσεις της, με κάποια έστω δρομολόγια αν όχι με το σύνολο, η νέα εταιρία πτητικού έργου, η οποία όμως θα συνεχίσει να πετά με το όνομα Olympic Airlines, όπως σήμερα, ενώ η μετονομασία της σε Olympic Air θα γίνει από την 1η Οκτωβρίου, όπως προβλέπεται στη σχετική σύμβαση.

Για να γίνει η μετάβαση αυτή έστω και άτυπα θα πρέπει προηγουμένως να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις προσωπικού και παράλληλα η νέα εταιρία να έχει αποκτήσει τα αεροσκάφη που θα συγκροτήσουν τον στόλο της.

Σε ό,τι αφορά την αναζήτηση των νέων αεροσκαφών, δύο παράγοντες που επιβαρύνουν την αναζήτηση είναι αφενός η δύσκολη διεθνής συγκυρία και αφετέρου ο προγραμματισμός για τη βαριά συντήρηση των αεροσκαφών που δεν αναμένεται να τελειώσει νωρίτερα από τον Αύγουστο.

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις στολές

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό ποιον σχεδιαστή από τους τρεις υποψήφιους επέλεξε το κοινό προκειμένου οι δημιουργίες του να ντύσουν το προσωπικό της νέας εταιρίας.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία του κοινού μέσω της ιστοσελίδας www.oafashion.gr ολοκληρώθηκε και σήμερα θα ανακοινωθεί από την εταιρία ποια από τις τρεις προτάσεις, την 5226 by Celia Kritharioti, την Ομάδα π2 και την ομάδα φοιτητών του ΑΚΤΟ, επιλέγει για τη δημιουργία της στολής του ιπτάμενου προσωπικού της εταιρίας.

Παράλληλα, την Παρασκευή 12 Ιουνίου ολοκληρώνεται και το χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να καταθέσουν τις συμμετοχές τους για το λογότυπο της εταιρίας. Η επιτροπή του διαγωνισμού θα επιλέξει τις επικρατέστερες προτάσεις, τις οποίες θα θέσει και σε ψηφοφορία και πάλι μέσω Internet από τις 16 του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v