Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Μπαράζ καλυμμένων ομολογιών

Σε έκδοση καλυμμένων ομολογιών θα προχωρήσουν, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα, οι ελληνικές τράπεζες, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προβεί σε αγορά καλυμμένων ομολογιακών τίτλων.

  • της Αναστασίας Παπαϊωάννου
Τράπεζες: Μπαράζ καλυμμένων ομολογιών
Σε έκδοση καλυμμένων ομολογιών θα προχωρήσουν, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα, οι ελληνικές τράπεζες, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προβεί σε αγορά των καλυμμένων ομολογιακών τίτλων, με στόχο τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντός του επόμενου μήνα ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας είναι έτοιμος να προχωρήσει στην έκδοση καλυμμένων ομολογιών ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχα, έως το τέλος του καλοκαιριού ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο των τιτλοποιήσεων που έχει προγραμματίσει, θα προχωρήσει και σε μία έκδοση καλυμμένων ομολογιών ύψους από 500 έως 750 εκατ. ευρώ.

Χρήση του εν λόγω χρηματοοικονομικού εργαλείου ρευστότητας αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να κάνει σύντομα και ο όμιλος της Eurobank. Το ύψος της έκδοσης προσδιορίζεται στην περιοχή του 1 δισ. ευρώ και υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα σχεδίαζε την έκδοση το φθινόπωρο του 2008, ωστόσο η κατάρρευση της Lehman πάγωσε το εγχείρημα.

Ο όμιλος της Alpha Bank έχει ήδη αντλήσει καλυμμένες ομολογίες ύψους 2 δισ. ευρώ και το συνολικό πρόγραμμά του ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v