Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Ουδέν ανησυχητικό από τα stress tests

Σε 20 μέρες από σήμερα θα ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα των stress tests που πραγματοποιεί η ΤτΕ, με βάση τα στοιχεία που της έδωσαν την προηγούμενη Πέμπτη οι διοικήσεις των εμπορικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

  • της Αναστασίας Παπαϊωάννου
ΤτΕ: Ουδέν ανησυχητικό από τα stress tests
Σε 20 μέρες από σήμερα θα ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα των stress tests στις ελληνικές τράπεζες που πραγματοποιεί η ΤτΕ, με βάση τα στοιχεία που της έδωσαν την προηγούμενη Πέμπτη οι διοικήσεις των εμπορικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η προσομοίωση των στοιχείων ξεκινά από σήμερα και πραγματοποιείται με βάση το χειρότερο σενάριο, το οποίο προβλέπει επισφάλειες της τάξης του 10% για την Ελλάδα και 20% για τις αγορές της ΝΑ. Ευρώπης.

Πηγές της ΤτΕ υποστηρίζουν ότι τα stress tests πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα μετά την κατάρρευση της Lehman και θα λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2009.

Με την ολοκλήρωση της προσομοίωσης, η ΤτΕ θα δώσει τα συμπεράσματά της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως συμβαίνει με όλες τις κεντρικές τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις από τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει στην ΤτΕ οι ελληνικές τράπεζες αυτά δεν προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς οι εγχώριοι τραπεζικοί όμιλοι διαθέτουν ισχυρούς (για τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση) κεφαλαιακούς δείκτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v