Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για βασικά σημεία της έκθεσης της ΤτΕ

Στη διατήρηση του πληθωρισμού 1,5 ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης και στην ανάγκη μείωσης του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους εκτιμούν οι αναλυτές πως θα εστιαστεί μεταξύ άλλων η ετήσια έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Οι αναλυτές για βασικά σημεία της έκθεσης της ΤτΕ
Στη διατήρηση του πληθωρισμού 1,5 ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, στην ανάγκη μείωσης του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, αλλά και στην προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών εκτιμούν οι αναλυτές πως θα εστιαστεί μεταξύ άλλων η ετήσια έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Marfin Analysis στο πρωινό της report με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2004, ενώ η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, θα καταθέσει την ετήσια έκθεση στη Βουλή τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2004.

Αναλυτικότερα και όσον αφορά στα βασικά σημεία της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, η Marfin Analysis επισημαίνει πως μεταξύ των βασικών ανησυχιών που διατυπώνονται είναι η διατήρηση του πληθωρισμού 1,5 ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, γεγονός που επιδεινώνει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, όπως επισημαίνει.

Για την αντιμετώπιση αυτού, συνεχίζει η Marfin Analysis, ο κ. Γκαργκάνας θα προτείνει η αύξηση των μισθών να μην ξεπερνά την αύξηση της παραγωγικότητας, ενώ συμπληρώνει πως ο ίδιος θα επισημάνει την ανάγκη μείωσης του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους.

Τέλος και σύμφωνα πάντα με τη Marfin Analysis, ο κ. Γκαργκάνας θα τονίσει τις ανησυχίες για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα συστήσει την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και του ανταγωνισμού, ώστε να διατηρηθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και μετά τους Αγώνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v