Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Σιούφας: Συναντήσεις με διοικήσεις των ΔΕΚΟ

Διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ είχε σήμερα ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία τους. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Δ. Παπούλιας, κατέθεσε την παραίτηση του, ωστόσο θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την πραγματοποίηση της ετήσιας γ.σ. της Επιχείρησης.

Δ. Σιούφας: Συναντήσεις με διοικήσεις των ΔΕΚΟ
του Σταμάτη Ζησίμου

Διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις, αλλά και τα συνδικάτα των εποπτευόμενων από το υπουργείο Ανάπτυξης ενεργειακών επιχειρήσεων, (ΔΕΗ, ΕΛ.ΠΕ και ΔΕΠΑ) είχε σήμερα ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας.

Οι συναντήσεις ζητήθηκαν από τον ίδιο τον κ. Δ. Σιούφα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία και την κατάσταση των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Δ. Παπούλιας, κατέθεσε την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ωστόσο θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την πραγματοποίηση της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Επιχείρησης.

Εξάλλου, ο κ. Σιούφας είχε συνάντηση γνωριμίας με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, στη διάρκεια της οποίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι συνδικαλιστές κατέθεσαν το σύνολο του προβληματισμού και των θέσεων της Ομοσπονδίας όπως προκύπτουν από τις ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων της και υπογράμμισαν ιδιαίτερα την ανάγκη υλοποίησης της συμφωνίας για την νέα ΕΣΣΕ.

Ο Υπουργός εξέφρασε, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την πρόθεσή του για συνεχή διάλογο και συνεργασία με την Ομοσπονδία, δεσμεύτηκε για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ ενώ διευκρίνισε ότι το ασφαλιστικό των εργαζομένων στην Επιχείρηση είναι λυμένο.

Ακόμη, ο κ. Δ. Σιούφας αναφέρθηκε στην σημασία της ΔΕΗ για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και τον σαφή προσανατολισμό της στην εξυπηρέτηση των πολιτών και συνολικά του ελληνικού λαού.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προσβλέπει στην συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης για την επίλυση των προβλημάτων και αναμένει ότι οι προθέσεις και οι δεσμεύσεις του Υπουργού θα τηρηθούν, αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v