Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτική "οδηγία" από ΗΠΑ για Ελλάδα

"Ανάμικτες" συστάσεις προς όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα δίνει το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ κάνοντας λόγο για αρνητική ανάπτυξη έως και 2% τα επόμενα χρόνια, για μεγάλη γραφειοκρατία και διαφθορά.

Επενδυτική οδηγία από ΗΠΑ για Ελλάδα
 "Ανάμικτες" συστάσεις προς όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα δίνει το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για αρνητική ανάπτυξη έως και 2% τα επόμενα χρόνια, για μεγάλη γραφειοκρατία και για διαφθορά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", στην ίδια έκθεση του αμερικανικού υπουργείου περιλαμβάνεται ακόμα η αρνητική εκτίμηση για τον μεγάλο βαθμό εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας από το κράτος.

Ειδική είναι η αναφορά στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, όπου αναφέρεται πως η Ελλάδα προτίθεται να αποκρατικοποιήσει το Τ.Τ., την Αγροτική Τράπεζα, την Τράπεζα Αττικής, καθώς και τα περισσότερα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας.

Το αμερικανικό υπουργείο επιπλέον επικρίνει την ύπαρξη του πλαφόν 20% για την απόκτηση συμμετοχής σε κεφάλαιο δημοσίων επιχειρήσεων, ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνει ευκαιρίες όσον αφορά στους τομείς ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, ιατρικό εξοπλισμό, αμυντικοί εξοπλισμοί και περιβαλλοντικά συστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v