Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συζήτησαν Καραμανλής - Βγενόπουλος

Η Ολυμπιακή, ο τουρισμός αλλά και θέματα που αφορούν την οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του αντιπροέδρου της Marfin Investment Group, κ. Αντρέα Βγενόπουλου, με τον πρωθυπουργό, κ. Κωσταντίνο Καραμανλή.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Τι συζήτησαν Καραμανλής - Βγενόπουλος
Η πώληση της Ολυμπιακής στον Όμιλο MIG αλλά και γενικότερα θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, που σχετίζονται με την δύσκολη οικονομική συγκυρία, απασχόλησαν την συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με τον ισχυρό άνδρα του Ομίλου MIG κ. Ανδρέα Βγενόπουλο παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατηζδάκη.

Αμέσως μετά την συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του γραφείου του πρωθυπουργού, τέσσερις ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την πώληση της ΟΑ στην MIG, ο υπουργός Ανάπτυξης σε δηλώσεις του τόνισε ότι αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα θέματα της οικονομικής κρίσης που αυτή τη ώρα ταλανίζουν την Ευρώπη. Ειδικότερα, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, έγινε συζήτηση για τα θέματα των αερομεταφορών και φυσικά για την Ολυμπιακή, που κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα, ανοίγοντας και μια νέα σελίδα στο τομέα των αερομεταφορών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης για μια ακόμη φορά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής είναι ένα βήμα μπροστά και δείχνει και το δρόμο για την συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου MIG σε δήλωσή του ανέφερε «ο Πρωθυπουργός είχε την καλοσύνη να με καλέσει σε μια συζήτηση, η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

Συζητήσαμε για θέματα που αγγίζουν την Ολυμπιακή, τις αερομεταφορές, τον τουρισμό, για θέματα που αφορούν την Οικονομία σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία». Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι πολλές φορές στο παρελθόν ο κ. Βγενόπουλος συνέδεσε την διατήρηση της Ολυμπιακής σε ελληνικά χέρια με την ανάγκη υποστήριξης του ελληνικού τουρισμού αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

Εν τω μεταξύ ταχύτατα προχωρούν από τον Όμιλο MIG οι διαδικασίες για την οργάνωση της νέας εταιρείας. Στόχος καθώς φαίνεται είναι η συνέχεια αλλά και ανανέωση της Ολυμπιακής. Στο πλαίσιο αυτό η MIG δημοσίευσε ήδη πρόσκληση με την οποία Έλληνες σχεδιαστές καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τις νέες στολές του προσωπικού.

Εξελίξεις όμως θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες και σε ότι αφορά την πρόσληψη προσωπικού καθώς από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ατομικές συνεντεύξεις οι οποίες θα γίνουν στο ειδικά διαμορφωμένο κτήριο της MIG στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Υπεύθυνοι των συνεντεύξεων θα είναι στελέχη του τομέα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας με την παρουσία ψυχολόγων. Στην παρούσα φάση οι συνεντεύξεις θα αφορούν στην πρόσληψη περίπου 2.500 υπαλλήλων για την στελέχωση των εταιρειών πτητικού έργου και τεχνικής βάσης. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αλλά και η πρόσληψη διοικητικού προσωπικού για την εταιρεία αερομεταφορών του Ομίλου MIG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v