Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΑ: Το απόγευμα οι υπογραφές MIG-Δημοσίου

Στις 17:30 σήμερα επισημοποιείται η συμφωνία μεταξύ του Δημοσίου και του ομίλου MIG για την πώληση των τριών εταιριών της Ολυμπιακής καθώς υπογράφονται οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΑ: Το απόγευμα οι υπογραφές MIG-Δημοσίου
Στις 17:30 σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο επισημοποιείται η συμφωνία μεταξύ του Δημοσίου και του ομίλου MIG για την πώληση των τριών εταιριών της Ολυμπιακής Αεροπορίας καθώς υπογράφονται οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Το Δημόσιο για την πώληση των τριών εταιριών θα εισπράξει από τη MIG 177,2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συμβάσεις για την πώληση των εταιριών μετά την υπογραφή τους θα τεθούν προς κύρωση στη Βουλή, ενώ η μετάβασή τους στον έλεγχο της MIG προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, αμέσως μετά την κύρωση της Σύμβασης από τη Βουλή, η MIG θα εξαγοράσει το 49% της Πάνθεον, ενώ το υπόλοιπο 51% θα περάσει στον έλεγχο της Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε. (ΟΑΕ).

Στη δεύτερη φάση, το αργότερο έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2009, η MIG θα εξαγοράσει το υπόλοιπο 51% της Πάνθεον, αποκτώντας έτσι το 100%, και θα ολοκληρωθεί τυπικά η διαδικασία της αποκρατικοποίησης.

Από την 1η Οκτωβρίου του 2009 και οι τρεις εταιρίες της Ολυμπιακής, δηλαδή το πτητικό έργο, η τεχνική βάση και η επίγεια εξυπηρέτηση, θα λειτουργούν υπό τον πλήρη έλεγχο του ομίλου MIG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v