Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΑ: ΟK διυπουργικής για πώληση handling στη MIG

Την έγκρισή της για την πώληση και του τρίτου πυλώνα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης (handling), στον Όμιλο MIG έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

ΟΑ: ΟK διυπουργικής για πώληση handling στη MIG
Την έγκρισή της για την πώληση και του τρίτου πυλώνα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης (handling), στον Όμιλο MIG έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων η οποία ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της πριν από λίγο.

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος είχε την ευθύνη για τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής τόνισε ότι με την έγκριση της Διυπουργικής, το θέμα κλείνει και ολοκληρώνεται η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, γεγονός που κατέστη εφικτό χάρις στην επιμονή της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει υπογραφή των συμβάσεων ανάμεσα στο δημόσιο και την MIG και η διαδικασία θα τελειώσει με την κύρωσή τους από την Βουλή.

Η πώληση των στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης στην MIG θα γίνει αντί 44,8 εκατομμυρίων ευρώ, όσο δηλαδή ήταν και η αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το άμεσο ταμειακό όφελος για το δημόσιο από την πώληση των στοιχείων ενεργητικού του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα είναι 177.2 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, σημείωσε το δημόσιο θα έχει έσοδα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ την νέα εταιρεία τα οποία θα προέρχονται από τις δαπάνες για ΙΚΑ, για φόρο μισθωτών υπηρεσιών, για την πληρωμή του τέλος ανάπτυξης αεροδρομίων κλπ.

Τέλος το δημόσιο με την πώληση της Ολυμπιακής βάζει τέλος σε μία οικονομική αιμορραγία ύψους περίπου 350 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, αφού η λειτουργία της εταιρείας υπό τον έλεγχο του δημοσίου κόστιζε επιβάρυνε τον προϋπολογισμό κατά περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v