Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πέφτουν οι υπογραφές» σε MIG - Δημόσιο για ΟΑ

Λίγες μέρες μόνο απομένουν για την τυπική ολοκλήρωση πώλησης των εταιριών της Ολυμπιακής στον όμιλο MIG.

  • της Μάρως Τσαντήλα
«Πέφτουν οι υπογραφές» σε MIG - Δημόσιο για ΟΑ
Λίγες μέρες μόνο απομένουν για την τυπική ολοκλήρωση πώλησης των εταιριών της Ολυμπιακής στον όμιλο MIG, αφού μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων του ελληνικού δημοσίου και της Marfin Investment Group για την πώληση των τριών εταιριών της Ο.Α.

Οι συμβάσεις για την πώληση των εταιριών μετά την υπογραφή τους θα τεθούν προς κύρωση στη Βουλή. Το σύνολο των διαδικασιών αυτών εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα, ενώ το πέρασμα των εταιριών στον έλεγχο της MIG προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, αμέσως μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, η MIG θα εξαγοράσει το 49% της Πάνθεον, ενώ το υπόλοιπο 51% θα περάσει στον έλεγχο της Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε. (ΟΑΕ).

Στη δεύτερη φάση, το αργότερο έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2009, η MIG θα εξαγοράσει το υπόλοιπο 51% της Πάνθεον, αποκτώντας έτσι το 100%, και θα ολοκληρωθεί τυπικά η διαδικασία της αποκρατικοποίησης.

Κατά τη μεταβατική περίοδο, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης φάσης, θα γίνει σταδιακά η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της ΟΑΕ στην Πάνθεον.

Η MIG αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει το συνολικό τίμημα για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων και να θέσει σε πλήρη λειτουργία την Πάνθεον το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2009. Από την 1η Οκτωβρίου του 2009 η Ολυμπιακή θα πετά υπό τον πλήρη έλεγχο του ομίλου MIG.

Παράλληλα με την προώθηση των τυπικών ενεργειών ο όμιλος MIG κινείται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διεργασίες για τη λειτουργία των εταιριών που, μεταξύ άλλων, αφορούν στην εξαγορά αεροσκαφών, στην κατάθεση αιτήσεων απόκτησης - επέκτασης των απαραιτήτων αδειών, στη διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό για τις εταιρίες πτητικού έργου και τεχνικής βάσης, για τις οποίες έχουν δημοσιευτεί οι σχετικές αγγελίες, έχουν κατατεθεί έως τώρα περισσότερες από 5.000 αιτήσεις.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτούν αγγελίες για τις προσλήψεις στην εταιρία επίγειας εξυπηρέτησης αλλά και για την κάλυψη διοικητικών θέσεων. Συνολικά ο όμιλος της Ολυμπιακής, υπό τη MIG, θα απασχολεί περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους οι προσλήψεις των οποίων θα γίνουν με βάση τη διαδικασία που έχει ανακοινωθεί.

---Οι κινήσεις των πιλότων

Εν τω μεταξύ, με μαζική αποστολή μέσω του σωματείου τους σκοπεύουν να στείλουν τα βιογραφικά τους οι πιλότοι της Ολυμπιακής.

Κατά τη γενική συνέλευση της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) αποφασίστηκε να γίνει μαζική αποστολή των βιογραφικών από τους συνολικά 461 πιλότους της Ολυμπιακής.

Οι πιλότοι της Ο.Α. υποστήριξαν την άποψη ότι είναι χαμηλό το όριο των 4.000 ωρών πτήσης που τίθεται από τη MIG ως προϋπόθεση για την πρόσληψη στη θέση του πιλότου και όπως ανέφεραν αυτό έχει στόχο να προσελκύσει πιλότους από άλλες, εκτός Ο.Α. εταιρίες, με μικρότερη πείρα.

Να αναφέρουμε ότι οι πιλότοι της Ο.Α. διεκδίκησαν από το υπουργείο Μεταφορών τη δημιουργία για τους ίδιους προσωποπαγών θέσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου θα προσληφθούν όσοι θελήσουν να κάνουν χρήση της δυνατότητας μετάταξης σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, όπως προβλέπεται στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για το σύνολο των μονίμων εργαζομένων της Ολυμπιακής.

Το συγκεκριμένο αίτημα έχει δίνει δεκτό από το ΥΜΕ, ωστόσο οι πιλότοι ζητούν να έχει προωθηθεί η ρύθμιση μέσα στον επόμενο μήνα, διαφορετικά απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις, που αν πραγματοποιηθούν θα συμπέσουν με την πασχαλινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v