Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΜΕ: Πληροφορίες προς τους εργαζομένους της ΟΑ

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη ιδιωτικοποίησης των εταιριών του ομίλου της Ο.Α., το ΥΜΕ παρέχει στους εργαζομένους πληροφορίες για τη ρύθμιση των ζητημάτων που τους αφορούν.

ΥΜΕ: Πληροφορίες προς τους εργαζομένους της ΟΑ
Με αφορμή την επικείμενη έναρξη ιδιωτικοποίησης των εταιριών του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε., Ολυμπιακές Αερογραμμές και Ολυμπιακή Αεροπλοΐα), το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, όσον αφορά στους εργαζομένους στις παραπάνω εταιρίες, υπενθυμίζει ότι:

* Από τις 26 Ιανουαρίου 2009 λειτουργούν ήδη με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας τα Γραφεία Ενημέρωσης Εργαζομένων, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους των εταιριών να έχουν έγκυρη ενημέρωση για τα ζητήματα των ρυθμίσεων του Ν. 3717/2008 που τους αφορούν.

Η λειτουργία και οι υπηρεσίες των Γραφείων Ενημέρωσης διακρίνονται σε δύο στάδια.

* Το πρώτο στάδιο αφορά στην παροχή έγκυρης ενημέρωσης και διευκρινίσεων σχετικά με θέματα Ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Οι πληροφορίες προς τους εργαζομένους παρέχονται μέσω είτε του Διαδικτύου είτε των Διευθύνσεων Ανθρωπίνου Δυναμικού των τριών εταιριών του ομίλου.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα www.gepoa.gr είναι διαθέσιμα το κείμενο του νόμου, όλες οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν στους εργαζόμενους, καθώς και άλλα χρήσιμα στοιχεία και σύνδεσμοι. Επιπλέον, υπάρχει ειδική ενότητα Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων, με διευκρινιστικές απαντήσεις, βασισμένες σε πραγματικά ερωτήματα. Στην ενότητα αυτή οι εργαζόμενοι μπορούν να ανατρέχουν προκειμένου να διακρίνουν σχετικές με τις δικές τους περιπτώσεις.

Όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα, ή δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες και υπηρεσίες επικοινωνώντας με συγκεκριμένα στελέχη που έχουν οριστεί στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού κάθε εταιρίας, για τον σκοπό αυτόν.

Εφόσον έχουν ερωτήματα, μπορούν είτε να τα υποβάλλουν γραπτά, συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο που θα παρέχεται από τις Διευθύνσεις Ανθρωπίνου Δυναμικού, είτε να τα καταχωρίζουν απευθείας σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα, στην ιστοσελίδα του ΓΕΠΟΑ.

Όλα τα ερωτήματα συγκεντρώνονται, καταγράφονται σε ειδικό μητρώο και λαμβάνουν μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Η διεκπεραίωση του ερωτήματος περιλαμβάνει τα εξής στάδια: 

*  Έλεγχο της ενότητας Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων για εντοπισμό τυχόν απαντήσεων που καλύπτουν ήδη το συγκεκριμένο ερώτημα. 
*  Εφόσον το συγκεκριμένο ερώτημα δεν εμπίπτει σε καμία από τις περιπτώσεις που έχουν ήδη καλυφθεί, τότε αυτό, έπειτα από την απαραίτητη επεξεργασία, θα λαμβάνεται υπόψη για να προστεθούν πληροφορίες και διευκρινίσεις στο ανάλογο κεφάλαιο της ενότητας Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων. 
*  Ενημέρωση εργαζομένου ότι το ερώτημα του έχει ληφθεί υπόψη και η σχετική πληροφόρηση υπάρχει σε συγκεκριμένη περιοχή της ενότητας των Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων.

* Το δεύτερο στάδιο της λειτουργίας των ΓΕΠΟΑ, το οποίο θα ενεργοποιηθεί στο επόμενο διάστημα και θα αφορά στη δυνατότητα μεταφοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με βάση όσα προβλέπονται στον νόμο 3717/2008.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τους αρμοδίους των ΓΕΠΟΑ, στις Διευθύνσεις Ανθρωπίνου Δυναμικού των τριών εταιριών, είναι :

* Ολυμπιακές Αερογραμμές:
Τηλέφωνο 210 356 5329 και fax 210 356 5318. 

* Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες:
Τηλέφωνο 210 926 7420 και fax 210 926 7268. 

* Ολυμπιακή Αεροπλοΐα:
Τηλέφωνο 210 356 5120 και fax 210 356 5168.

Για όσους εργαζομένους καλούν μέσα από το τηλεφωνικό δίκτυο των εταιριών υπάρχει η δυνατότητα κλήσης με την πληκτρολόγηση μόνο των 4 τελευταίων ψηφίων.

Ερωτηθείς σχετικά με την τύχη των εργαζομένων των ομίλων της Ο.Α. μετά την αρχή της ιδιωτικοποίησός τους, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης επανέλαβε την κυβερνητική δέσμευση: "Τα δικαιώματα των εργαζομένων της Ο.Α. είναι ήδη νομικά κατοχυρωμένα". Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά : "Όλες οι διατάξεις του νόμου θα εφαρμοστούν σε κάθε τους λεπτομέρεια".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v