Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΑ: Μαζική κατάθεση αιτήσεων για πρόσληψη

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση από ενδιαφερομένους να προσληφθούν στην Ολυμπιακή Αεροπορία όταν αυτή περάσει οριστικά στα χέρια του ομίλου MIG. Σήμερα στις 17:30 η συνεδρίαση της διυπουργικής.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΑ: Μαζική κατάθεση αιτήσεων για πρόσληψη
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση από ενδιαφερομένους να προσληφθούν στην Ολυμπιακή Αεροπορία όταν αυτή περάσει οριστικά στα χέρια του ομίλου MIG ήδη από την πρώτη ημέρα όπου οι σχετικές αγγελίες για την πρόσληψη προσωπικού δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και στην ιστοσελίδα της MIG.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη ημέρα οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα της MIG, και ειδικότερα στην ενότητα όπου δημοσιεύονται οι αγγελίες, ξεπέρασαν τις 12.000, ενώ κατατέθηκαν και περισσότερες από 500 αιτήσεις για την κάλυψη των θέσεων που προσφέρει η εταιρία.

Οι αιτήσεις που κατατίθενται σε αυτή τη φάση αφορούν περίπου σε 2.000 άτομα στην εταιρία πτητικού έργου (χειριστές, συνοδοί, φροντιστές, προσωπικό εδάφους) και σε σχεδόν 1.000 άτομα στην εταιρία της τεχνικής βάσης. Επιπλέον 1.000 άτομα υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν για την κάλυψη των αναγκών της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης, ωστόσο για τη συγκεκριμένη η συζήτηση συνεχίζεται μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρίας Swissport και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, η MIG έχει δεσμευυεί ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά και της συγκεκριμένης εταιρίας, οπότε η δημοσίευση των αγγελιών για τον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της πώλησης.

Αντίδραση από πιλότους

Την ίδια στιγμή, όμως, η κίνηση της MIG να δημοσιεύσει αγγελίες καλώντας τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν τα βιογραφικά τους προκειμένου να προσληφθούν στη νέα εταιρία συναντά την έντονη αντίδραση από τους νυν εργαζομένους της Ο.Α.

Η μεγαλύτερη αντίδραση προέρχεται από τους πιλότους, οι οποίοι κάνουν λόγο για εχθρική πράξη εναντίον τους. Συγκεκριμένα, το σωματείο της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) χαρακτηρίζει αλαζονικό τον τρόπο του ομίλου MIG, ο οποίος όπως επισημαίνουν δημιουργεί επιφυλάξεις και ενέχει κινδύνους.

Οι πιλότοι τονίζουν ότι κανένα μέλος του σωματείου τους δεν θα σπεύσει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση, ενώ όπως σημειώνεται η αντίδρασή τους θα είναι συντεταγμένη και θα καθοριστεί από τη γενική συνέλευση του σωματείου τους που θα συνέλθει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η ΕΧΠΑ στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι πιλότοι θα προασπίσουν τις θέσεις εργασίας που, όπως αναφέρει, δικαιούνται και δεν θα γίνουν βορά στις διαθέσεις της νέας ιδιοκτησίας.
Επίσης, από την πλευρά του, πρόεδρος της ΟΣΠΑ, κ. Μάρκος Κανδυλάκης, σε δηλώσεις του υποστήριξε τη θέση ότι δεν μπορούν να γίνονται διαπραγματεύσεις ερήμην των εργαζομένων καθώς υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα με τα εργασιακά. "Περιμένουμε την οριστικοποίηση της μεταβίβασης και ακόμα δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη" κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ.

Συνεδρίαση Διυπουργικής

Να σημειώσουμε τέλος ότι σήμερα στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, η οποία θα εγκρίνει τη συμφωνία της κυβέρνησης με τη MIG μετά τη θετική γνωμοδότηση επί του θέματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έκρινε ότι η πώληση δεν παραβιάζει σε κανένα σημείο τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής πρόκειται να ακολουθήσουν από την κυβέρνηση λεπτομερείς ανακοινώσεις για την πώληση της Ολυμπιακής.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση επί του θέματος του αντιπροέδρου του ομίλου MIG κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος, όπως έχει ανακοινωθεί από τον όμιλο, πρόκειται να παρευρεθεί στην εκδήλωση παρουσίασης του πλοίου SUPERFAST XII της Attica Group, εν όψει της έναρξης των δρομολογίων του στη γραμμή Πειραιάς - Ηράκλειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v