Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ προς τράπεζες: Μειώστε επιτόκια προθεσμιακών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλου με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τους κ. Αράπογλου, Νανόπουλο, Ματζούνη, Πανταλάκη, Γκόρτσο.

  • της Αναστασίας Παπαϊωάννου
ΤτΕ προς τράπεζες: Μειώστε επιτόκια προθεσμιακών
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλου με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τους κ. Αράπογλου, Νανόπουλο, Μαντζούνη, Πανταλάκη, Γκόρτσο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr ζήτησε από τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών να προχωρήσουν «σε περαιτέρω και με πιο έντονο τρόπο μείωση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις, έτσι ώστε να υπάρξει ταχύτερη αποκλιμάκωση στα επιτόκια χορηγήσεων».

Η σύσταση αυτή του κ. Προβόπουλου έρχεται μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπου φαίνεται ότι οι Έλληνες δανειολήπτες πληρώνουν πολύ πιο ακριβά, κυρίως τα καταναλωτικά δάνεια, σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες.

Από την πλευρά τους οι τραπεζίτες τόνισαν στον κ. Προβόπουλο ότι η μειωμένη ζήτηση στις χορηγήσεις, που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κρίση, ενώ από κοινού (οι τραπεζίτες και ο κ. Προβόπουλος) επισήμαναν για μία ακόμη φορά την ανάγκη στήριξης των οικονομιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

Τη συνάντηση απασχόλησε επίσης και η πορεία των δανείων που δίνονται μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, με τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών να παρουσιάζουν στοιχεία στον κ. Προβόπουλο σχετικά με την πρόοδο των εκταμιεύσεων ταμείων που χορηγούνται με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v