Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Απόφαση κατά ΟΤΕ για προωθητικές ενέργειες

Προσωρινή απόφαση με την οποία καλεί τον ΟΤΕ να μην προβαίνει σε προωθητικές ενέργειες που αντίκεινται στο τηλεπικοινωνιακό δίκαιο, αλλά και τις αρχές του ανταγωνισμού, εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η ΕΕΤΤ.

ΕΕΤΤ: Απόφαση κατά ΟΤΕ για προωθητικές ενέργειες
του Σταμάτη Ζαχαρού

Προσωρινή απόφαση με την οποία καλεί τον ΟΤΕ να μην προβαίνει σε προωθητικές ενέργειες που αντίκεινται στο τηλεπικοινωνιακό δίκαιο, αλλά και τις αρχές του ανταγωνισμού, εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η απόφαση εξεδόθη κατόπιν αίτησης της Tellas για εφαρμογή ασφαλιστικών μέτρων κατά του Οργανισμού, καθώς η ελληνοϊταλική εταιρία υποστηρίζει ότι ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί δεδομένα που χαρακτηρίζονται προσωπικά και εφαρμόζει πρακτικές που αντίκεινται στις αρχές του ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, η Tellas υποστηρίζει ότι η εμπορική διεύθυνση του ΟΤΕ έχει πρόσβαση σε στοιχεία του τμήματος προεπιλογής φορέα, καλεί τους πελάτες που διαθέτουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, με απώτερο σκοπό να τους πείσει να διακόψουν με την ελληνοϊταλική εταιρία και να επιστρέψουν στο δίκτυό του.

Παράλληλα, η Tellas υποστηρίζει πως οι εκπρόσωποι του Οργανισμού παραπληροφορούν τους συνδρομητές της, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις διακόπτουν την προεπιλογή φορέα χωρίς την έγκρισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Tellas, προκειμένου να αποδείξει τα όσα καταγγέλλει, προσκόμισε τέσσερις ενυπόγραφες καταγγελίες.

Από την πλευρά του ο ΟΤΕ υποστηρίζει ότι οι προωθητικές ενέργειες που εφαρμόζει δεν είναι αντίθετες με κανένα Δίκαιο και για τον λόγο αυτό προτίθεται να συνεχίζει να τις εφαρμόζει.

Η απόφαση της ΕΕΤΤ, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, ικανοποιεί και τις δύυο πλευρές, χωρίς ουσιαστικά να επιλύει τη μεταξύ τους διαφορά, γεγονός που αναμένεται να συμβεί στο άμεσο μέλλον, καθώς η Tellas έχει προσφύγει στο συμβούλιο της Επικρατείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v