Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑΝ: Ενταξη 52 έργων στο Γ΄ ΚΠΣ 2000-2006

Την απόφαση για την ένταξη 52 έργων που αφορούν τον τομέα της ενέργειας , στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ”Ανταγωνιστικότητα” του Γ΄ ΚΠΣ 2000-2006, με συνολικό ύψος εγκεκριμένου προϋπολογισμού 164.441.180 ευρώ, ενέκρινε ο Υπουργός Ανάπτυξης Α.Τσοχατζόπουλος. Ποιές εισηγμένες συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα.

ΥΠΑΝ: Ενταξη 52 έργων στο Γ΄ ΚΠΣ 2000-2006
Την απόφαση για την ένταξη 52 έργων του ιδιωτικού τομέα, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ”Ανταγωνιστικότητα” του Γ΄ ΚΠΣ 2000-2006, με συνολικό ύψος εγκεκριμένου προϋπολογισμού 164.441.180 ευρώ, ενέκρινε ο Υπουργός Ανάπτυξης Α.Τσοχατζόπουλου.

Ωστόσο το εγκριθέν συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων που θα λάβουν και θα μοιραστούν στα 52 αυτά έργα ανέρχεται σε 56.052.859 ευρώ.

Τα έργα αφορούν τον τομέα της ενέργειας και εντάσσονται στο πλαίσιο του Μέτρου 2.1 ”Ενίσχυση επενδύσεων σε Συστήματα Συμπαραγωγής, ΑΠΕ και Εξοικονόμηση Ενέργειας” και του Άξονα Προτεραιότητας 2: ”Στήριξη και Ενθάρρυνση της Επιχειρηματικότητας”, του Επιχειρησιακού Προγράμματος ”Ανταγωνιστικότητα”.

Οι τεχνολογικές κατηγορίες που αφορούν είναι, η εξοικονόμηση ενέργειας, η συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας, η υποκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας ή άλλων συμβατικών καυσίμων με Φυσικό Αέριο ή Υγραέριο, αιολικά συστήματα, μικρά υδροηλεκτρικά έργα, συμβατικά κεντρικά ενεργητικά ηλιακά συστήματα και φωτοβολταϊκά συστήματα.

Τα έργα αυτά αποτελούν αρχικές Επενδύσεις, δηλαδή επενδύσεις επιλέξιμες για περιφερειακή ενίσχυση, σύμφωνα με τον Οδηγό Ενεργειακών Επενδύσεων.

Επίσης, περιβαλλοντικές επενδύσεις, δηλαδή επενδύσεις που δεν είναι επιλέξιμες για περιφερειακή ενίσχυση, αλλά υπάγονται στο πλαίσιο ενίσχυσης επενδύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, και

μικτές επενδύσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αρχικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις.

Στο πίνακα των εγκεκριμένων έργων εμπεριέχονται τουλάχιστον 12 εισηγμένες εταιρίες οι επιχορηγήσεις των οποίων ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φθάνουν και τα 10 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα ξεχωρίζουν η Αλλουμίνιο Ελλάδος με συνολικό ποσό επιχορήγησης 9,9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθούν, τα Ελληνικά Πετρέλαια με επιχορήγηση 3 εκατ. ευρώ και οι Cosmote, Διεκάτ και Μaxim Περτσινίδης με ποσά επιχορήγησης στο 1,5 εκατ. ευρώ περίπου.

* Στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”΄δημοσιεύεται ο αναλυτικός πίνακας των εγκεκριμένων έργων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v