Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΟΕ:Ζητά τριμερή συνάντηση με τράπεζες-κυβέρνηση

Τριμερή συνάντηση μεταξύ της Κυβέρνησης – ΕΕΤ, της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), των Τραπεζών Εθνικής, Efg Eurobank-Ergasias και Alpha Bank – και της ΟΤΟΕ, ζήτησε η ΟΤΟΕ.

ΟΤΟΕ:Ζητά τριμερή συνάντηση με τράπεζες-κυβέρνηση
Τριμερή συνάντηση μεταξύ της Κυβέρνησης – Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), των Τραπεζών Εθνικής, Efg Eurobank-Ergasias και Alpha Bank – και της ΟΤΟΕ, ζήτησε χθες η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων, με αντικείμενο την επίλυση της συλλογικής διαφοράς, που αφορά στην εφαρμογή του συνόλου των ρυθμίσεων της Διαιτητικής Απόφασης 8 του ΟΜΕΔ από όλες τις Τράπεζες και χωρίς επιφυλάξεις.

Η παραπάνω Διαιτητική Απόφαση αφορά στην Κλαδική Σ.Σ.Ε. των Τραπεζοϋπαλλήλων, που εκδόθηκε στις 12-9-2008, μετά την άρνηση των Τραπεζών και των Οργανώσεών τους να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά της ΟΤΟΕ – η οποία απέστειλε σχετική επιστολή στην Υπουργό Απασχόλησης, κ. Φ. Πάλλη-Πετραλιά – έγινε προκειμένου να υποχρεωθούν οι Τράπεζες, που επιτελούν ιδιαίτερο θεσμικό ρόλο στην Ελληνική Οικονομία, να επιδείξουν την ανάλογη κοινωνική ευθύνη, αλλά και να εφαρμόσουν τους Νόμους και το Σύνταγμα της χώρας, εναρμονίζοντας τη στάση τους και την συμπεριφορά τους με το μέγεθος των προβλημάτων που εγκυμονεί η σημερινή συγκυρία, τα οποία επηρεάζουν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, τονίζει η ΟΤΟΕ.

Ακόμα, η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου η Κυβέρνηση, μέσω του αρμοδίου Υπουργείου Απασχόλησης, να επιστήσει την προσοχή στις Τράπεζες.

Η ΟΤΟΕ περιμένει άμεση ανταπόκριση από το Υπουργείο Απασχόλησης, το οποίο πρέπει να ορίσει την Τριμερή συνάντηση την προσεχή εβδομάδα και ελπίζει στην αυτονόητη θέση της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων, χωρίς παρερμηνείες και διακρίσεις, στις οποίες επιδίδονται ορισμένες Τράπεζες με την τακτική τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v