Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπέζας: Καμία παράταση για ρύθμιση χρεών

Δεν τίθεται θέμα παράτασης των προθεσμιών για ρύθμιση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και ληξιπρόθεσμα χρέη, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Αντώνης Μπέζας σε ημερίδα της ΓΓΠΣ για το πρόγραμμα ELENXIS.

  • της Ελενας Λάσκαρη
Μπέζας: Καμία παράταση για ρύθμιση χρεών
Δεν τίθεται θέμα παράτασης των προθεσμιών για ρύθμιση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και ληξιπρόθεσμα χρέη, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας σε ημερίδα της ΓΓΠΣ για το πρόγραμμα ELENXIS.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές προθεσμίες που έχει δοθεί εκπνέουν στις 27/2.

Στην ημερίδα τονίστηκε ότι η πιλοτική λειτουργία του ELENXIS θα ξεκινήσει στο τέλος του 2009.  Το ELENXIS εισάγει ενιαία τεχνολογική υποδομή για τη διενέργεια ελέγχων, διαθέσιμη σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες της χώρας (φορολογικές και τελωνειακές ελεγκτικές υπηρεσίες, υπηρεσία ειδικών ελέγχων και οικονομική επιθεώρηση). 

Παράλληλα, ξεκινά η  προετοιμασία θεσμικών και οργανωτικών αλλαγών στις ελεγκτικές υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα του νέου τρόπου εργασίας στις υπηρεσίες όπου θα εισαχθεί το σύστημα. Αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να έχουν γίνει και να υποδεχτούν το ELENXIS όταν αυτό τεθεί σε κανονική παραγωγική λειτουργία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v