Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στυλιανίδης: Δεν θα υπάρξει πτητικό κενό στην ΟΑ

Συνάντηση με τις διοικήσεις των τριών εταιρειών της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο Ε. Στυλιανίδης προκειμένου να εξεταστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των εταιρειών εν όψει της θερινής περιόδου.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Στυλιανίδης: Δεν θα υπάρξει πτητικό κενό στην ΟΑ
Συνάντηση με τις διοικήσεις των τριών εταιρειών της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Μεταφορών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης προκειμένου να εξεταστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των εταιρειών εν όψει της θερινής περιόδου.

Ο υπουργός Μεταφορών οποίος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν θα δημιουργηθεί πτητικό κενό και η Ολυμπιακή θα συνεχίσει να πετά καθ? όλη την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου από το υφιστάμενο στο νέο σχήμα.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο η εταιρεία να συνεχίσει κανονικά την λειτουργία της και στο πλαίσιο αυτό θα έχει, όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με τις διοικήσεις των τριών εταιρειών της Ολυμπιακής προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας τους εν΄ όψει και της θερινής λειτουργίας που ξεκινά τον επόμενο μήνα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν από τον υπουργό ενημέρωση για το τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που η προσπάθεια αποκρατικοποίησης η οποία είναι σε εξέλιξη δεν υλοποιηθεί, ωστόσο από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η επιχείρηση αποκρατικοποίησης θα είναι επιτυχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΠΑ κ. Μάρκο Κανδυλάκη στόχος των εργαζόμενων της Ολυμπιακής είναι σε κάθε περίπτωση η εταιρεία να είναι έτοιμη κυρίως σε ότι αφορά των προγραμματισμό ενοικίασης αεροσκαφών και να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του θερινού προγράμματος. Στόχος μας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ σε δηλώσεις του, είναι να μην επαναληφθούν φαινόμενα του περσινού καλοκαιριού όπου η εταιρεία δεν διέθετε αεροσκάφη να καλύψει την ζήτηση και το αποτέλεσμα ήταν τελικώς, μέσα στο 2008, η Ολυμπιακή να απολέσει συνολικά 800.000 επιβάτες και για πρώτη φορά να μην είναι η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία.

Ο κ. Κανδυλάκης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι επανέλαβαν στον υπουργό τις πάγιες θέσεις τους για ενιαίο, δημόσιο εθνικό αερομεταφορέα ενώ ζήτησαν και την απόλυτη κάλυψη όλων των εργαζόμενων της εταιρείας, μονίμων, εποχικών και δόκιμων.


Συνάντηση με Πουπάκη

Να σημειώσουμε τέλος ότι συνάντηση με την ΟΣΠΑ είχε χθες και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Πουπάκης ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε την ανάγκη καθαρών λύσεων για την επόμενη μέρα αλλά και ουσιαστικού διαλόγου για την διασφάλιση των εργαζομένων. Ο κ. Πουπάκης σημείωσε ότι η εξυγίανση, η βιωσιμότητα, η ομαλή συνέχιση λειτουργίας και η ανάπτυξη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, είναι μέσα από οποιοδήποτε σχέδιο, αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v