Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έτοιμη για αλλαγές στο ΠΣΑ η κυβέρνηση

Έτοιμη δηλώνει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσαρμογές στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, εφόσον χρειαστεί, αλλά εμμένει επί του παρόντος στις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης.

  • της Ελενας Λάσκαρη
Έτοιμη για αλλαγές στο ΠΣΑ η κυβέρνηση
Έτοιμη δηλώνει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσαρμογές στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, εφόσον χρειαστεί, αλλά εμμένει επί του παρόντος στις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης, που συνιστούν και την κύρια παράμετρο διαφωνίας, επί των μεγεθών, με την Κομισιόν.

Η κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώθηκε και σήμερα στη σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών παρουσίασε στη συνεδρίαση συγκεκριμένα μέτρα για περικοπές δαπανών και εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία των εσόδων, προσβλέποντας σε σημαντική ενίσχυσή τους από την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων και τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

"Έκανα μια ενημέρωση στην Οικονομική Επιτροπή και συζητήσαμε για την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πάνω στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υποβάλαμε. Ενημέρωσα για το γεγονός ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται στο Σχέδιό μας. Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει", τόνισε ο κ. Παπαθανασίου.

"Στο σκέλος των δαπανών έχουν καταγραφεί όλες οι ελαστικές δαπάνες που θα περικοπούν κατά 10%. Έχει αποφασισθεί η μείωση κατά 10% όλων των συμβάσεων έργου. Συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας -και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημιουργία- ενός κέντρου για την πληρωμή όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Και γενικά προχωράμε στην υλοποίηση όλων των μέτρων που προβλέπει το πρόγραμμά μας" πρόσθεσε ο Υπουργός Οικονομίας.

Για το θέμα των εσόδων ο κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε πως "υπάρχει μια κινητικότητα, όσον αφορά και το θέμα της περαίωσης και το θέμα των οργανωτικών αλλαγών που χρειάζονται για να γίνουν πιο αποδοτικοί οι μηχανισμοί του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v