Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κριτική Χριστοδουλάκη στις εξαγγελίες ΝΔ (update)

Εντονη κριτική στις εξαγγελίες της ΝΔ για ΔΕΚΟ - φορολογία άσκησε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την πώληση ποσοστού 25% των ΕΛΤΑ.

Κριτική Χριστοδουλάκη στις εξαγγελίες ΝΔ (update)
Την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να προχωρήσει στην διάθεση του 25% των ΕΛΤΑ αμέσως μετά τις εκλογές ανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης.

”Θα εισαγάγουμε τα ΕΛΤΑ στο χρηματιστήριο μέσα στους επόμενους δύο μήνες, διαθέτοντας ποσοστό έως 25%”, είπε ο κ. Χριστοδουλάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε πως σε περίπτωση επανεκλογής του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανταλλαγή ποσοστού έως 10% των ΕΛΤΑ με το Τ.Τ. και κατόπιν θα διαθέσει το 15% των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο ΧΑ, ενώ θα αναζητείται και διεθνής εταίρος.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλάκης επέκρινε τις πτυχές του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις και την φορολογική πολιτική.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η διοίκηση του ΟΤΕ δεν πρέπει να εκχωρηθεί σε ιδιώτες, ενώ αναρωτήθηκε εάν η αποκρατικοποίηση της Εθνικής σημαίνει ότι θα δοθεί το 5% των μετοχών που κατέχει το δημόσιο και το management της τράπεζας ή θα δοθούν και ποσοστά στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας που έχουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Αντίστοιχο προβληματισμό έθεσε και για την αποκρατικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Κριτική άσκησε, επίσης, στην πρόβλεψη του προγράμματος της Ν. Δ. να δημιουργηθεί νέος φορέας συγκοινωνιών στην Αθήνα.

Όσον αφορά στη φορολογία, ο κ. Χριστοδουλάκης επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία γιατί προτείνει μείωση συντελεστών μόνο για τις επιχειρήσεις χωρίς να δεσμεύεται με συγκεκριμένα ποσοστά, για την μείωση των συντελεστών των φυσικών προσώπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v