Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αράπογλου: Καθησυχάζει για Αν. Ευρώπη

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΤΕ κ. Τ. Αράπογλου για τις θέσεις των ελληνικών τραπεζών στην Αν. Ευρώπη, μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο", με αφορμή σχετική έκθεση της Moody's.

Αράπογλου: Καθησυχάζει για Αν. Ευρώπη
Οι θέσεις των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια και στην ανατολική Ευρώπη είναι ασφαλείς, όπως δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Τάκης Αράπογλου, με αφορμή τη χθεσινή έκθεση της Moody’s.

Ο κ. Αράπογλου επισήμανε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν επενδύσει στις αγορές της ΝΑ. Ευρώπης το 20% - 25% του ΑΕΠ της χώρας, όταν οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, στις οποίες αναφέρεται η χθεσινή έκθεση της Moody’s, έχουν επενδύσει μέχρι και το 60% του ΑΕΠ της χώρας προέλευσής τους.

Στις οικονομίες της ΝΑ. Ευρώπης, όπως σημείωσε ο κ. Αράπογλου στην εφημερίδα, οι ανησυχίες έχουν να κάνουν με τους θεωρητικούς φόβους φυγής των ξένων κεφαλαίων.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, τα κεφάλαια των ξένων που έχουν μπει στις χώρες αυτές έχουν μονιμότερο χαρακτήρα, καθώς έχουν κατευθυνθεί σε επενδύσεις, ακίνητα ή στήριξη θυγατρικών εταιριών.

Ως εκ τούτου, κατέληξε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, το μόνο πραγματικό δεδομένο είναι ότι οι οικονομίες των χωρών της ΝΑ. Ευρώπης θα υποφέρουν από μικρότερη ανάπτυξη, κάτι που έχουν υπολογίσει οι ελληνικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v