Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου-Βγενόπουλου

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, μετά από αίτημα του δεύτερου προκειμένου να ενημερώσει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης για την Ολυμπιακή.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου-Βγενόπουλου
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο, μετά από αίτημα του δεύτερου προκειμένου να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την πρότασή του για την Ολυμπιακή Αεροπορία.

"Η συνάντηση πήγε καλά, ο κ. Παπανδρέου μου εξήγησε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την ΟΑ και παρεμφερείς επιχειρήσεις που προβλέπει ένα μικτό σχήμα" είπε ο κ. Βγενόπουλος μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι "Στην πρότασή μας εμείς δίνουμε αυτή τη δυνατότητα, αν υπάρχει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να διαμορφωθεί η ΟΑ σε ένα σχήμα συμβατό σύμφωνα με τις επιθυμίες τους".

Ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε ότι η πρόταση της MIG, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως είπε, και μεγάλος αριθμός εφοπλιστών "σκοπεύει στο να σωθεί η ΟΑ και να συνεχίσει να λειτουργεί καθώς αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας". Ο κ. Βγενόπουλος είπε ακόμη ότι "θέλουμε καινούργια αεροπλάνα, καλή εξυπηρέτηση και μια ΟΑ που θα μας κάνει όλους υπερήφανους και θα το πετύχουμε εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον μέλλον των εργαζομένων, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι αυτό είναι θέμα και υποχρέωση της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η καινούργια ΟΑ θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, στις οποίες αρκετοί από τους νυν εργαζομένους της εταιρείας θα απορροφηθούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MIG απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει και πρόσθεσε ότι "κάναμε μια δεσμευτική πρόταση και ζητήσαμε από την κυβέρνηση αποκλειστικότητα τριών εβδομάδων για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και πριν από λίγο πληροφορήθηκα ότι η κυβέρνηση το απεδέχθη".

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την πρόταση που είχε υποβάλλει, ότι μετά την εξαγορά της από τη MIG, η ΟΑ θα μπορούσε να επανέλθει υπό κρατικό έλεγχο εάν αυτό ήταν επιθυμητό και σε σχέση με όσα του είπε ο κ. Παπανδρέου ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε: "από ότι κατάλαβα ο κ. Παπανδρέου δεν επιθυμεί την ΟΑ υπό κρατικό έλεγχο, αλλά σε μικτό σε σχήμα. Αν γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ είμαστε ανοιχτοί, δεν έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί η ΟΑ που θέλει χρόνο και μελέτη και προσπάθεια. Αν η κυβέρνηση θέλει άλλο σχήμα δεν υπάρχει πρόβλημα".

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου στους δημοσιογράφους, ενδιαφέρον για συμμετοχή στο εγχείρημα έχουν εκδηλώσει εφοπλιστές φίλα προσκείμενοι στον επενδυτικό όμιλο.

Στα σχέδια της MIG είναι να προχωρήσει σε private placement ούτως ώστε να συμμετάσχουν με μειοψηφικό ποσοστό.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο πολιτικός εκπρόσωπος Μεταφορών Νίκος Σηφουνάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση αφού πρώτα υπογράμμισαν το γεγονός ότι δεν είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο που διαπραγματεύεται, πρόσθεσαν ότι στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το πλαίσιο του κινήματος, υπήρξε μια διαπίστωση ότι η πρόταση του κ. Βγενόπουλου είναι συμβατή με σημεία αυτού του πλαισίου και κατέληξαν λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αναμένει την τελική συμφωνία προκειμένου να τοποθετηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v