Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Αποχωρεί από την προεδρία ο Ν. Αλεξανδρίδης

Ευθύνες στις εσωτερικές υπηρεσίες του ΟΤΕ για τη μη έγκαιρη έγκριση των τιμολογίων που έχει καταθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών επέρριψε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΕΕΤΤ: Αποχωρεί από την προεδρία ο Ν. Αλεξανδρίδης
Ευθύνες στις εσωτερικές υπηρεσίες του ΟΤΕ για τη μη έγκαιρη έγκριση των τιμολογίων που έχει καταθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών επέρριψε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ.

Ο κ. Νικήτας Αλεξανδρίδης ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου τόνισε ότι ο ΟΤΕ πρέπει να εξετάσει εσωτερικά ποιοι και γιατί είναι αυτοί που καθυστερούν να μας δώσουν στοιχεία για τα προγράμματα που προαναγγέλλει.

Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει, αν ο ΟΤΕ επιθυμεί φθηνότερα τιμολόγια στη λιανική για τους πελάτες του, θα πρέπει να προσφέρει φθηνότερες τιμές και στη χονδρική.

Ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε, ότι ο κοστολογικός έλεγχος των τιμολογίων που έχουν κατατεθεί, αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του, η οποία λήγει το καλοκαίρι, ο κ. Αλεξανδρίδης ξάφνιασε λέγοντας «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα επιδιώξω ανανέωση της θητείας μου. Δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει να παλεύω για μία ακόμη θητεία σε ένα περιβάλλον πολιτείας που δεν λειτουργεί».

Ο ίδιος τόνισε ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών έχει πολλές φορές ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία να της παρασχεθούν διευκολύνσεις ωστόσο, σημείωσε παρότι οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες συμφωνούσαν με το αίτημά μας, εντέλει δεν το ικανοποιούσαν.

Ο κ. Αλεξανδρίδης παρουσίασε νωρίτερα το σχέδιο δράσης της ΕΕΤΤ για το 2009 στους τομείς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών, χαρακτηρίζοντας το 2009 ως «Έτος Ευρυζωνικής Σύγκλισης Τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των προγραμματισμένων δράσεων για το 2009, ο κ. Αλεξανδρίδης επεσήμανε τους πέντε στρατηγικούς στόχους της ΕΕΤΤ μέχρι το 2011:

1. Ενθάρρυνση του ανταγωνισμού σε επίπεδο Υπηρεσιών.
2. Πλήρης ανάπτυξη του ανταγωνισμού στις Υποδομές (παρέχοντας Ισότητα στην Πρόσβαση και ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών).
3. Βελτίωση διαθεσιμότητας φάσματος και υποστήριξη δημιουργίας προηγμένης υποδομής σε ασύρματα δίκτυα, ώστε να ευνοηθεί η αποδοτικότερη χρήση, να καλλιεργηθεί ο ανταγωνισμός και να αναπτυχθεί η καινοτομία.
4. Διασφάλιση της διαθεσιμότητας καινοτόμων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.
5. Διασφάλιση των ωφελειών προς τους καταναλωτές σε όρους ποιότητας, διαθεσιμότητας υπηρεσιών και διαφάνειας στην πληροφόρηση.


* Δείτε αναλυτικά το σχέδιο δράσης της ΕΕΤΤ για το 2009 και τον προγραμματισμό έργων, στην δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v