Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΔΔΗΧ: Έρχεται νέα έκδοση τριετών ομολόγων

Νέα κοινοπρακτική έκδοση τριετών ομολόγων σχεδιάζει για την ερχόμενη εβδομάδα ο ΟΔΔΗΧ, επιδιώκοντας την άντληση ποσού 3 - 5 δισ. ευρώ.

  • της Ελενας Λάσκαρη
ΟΔΔΗΧ: Έρχεται νέα έκδοση τριετών ομολόγων
Νέα κοινοπρακτική έκδοση τριετών ομολόγων σχεδιάζει για την ερχόμενη εβδομάδα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, επιδιώκοντας την άντληση ποσού 3 - 5 δισ. ευρώ.

Στελέχη της αγοράς ομολόγων εκτιμούν πως δεδομένης της συγκυρίας το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να αντλήσει έως και 7 δισ. ευρώ, με επιτόκιο της τάξεως του 4% - 4,5%.

Τις τελευταίες ημέρες στην αγορά ομολόγων τα spreads έχουν αποκλιμακωθεί αισθητά, ενώ στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων οι εντολές αγοράς ελληνικών ομολόγων έχουν αναθερμανθεί. Μόνο χθες εκτελέστηκαν εντολές αγοράς της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ και το spread στα δεκαετή ομόλογα υποχώρησε στην περιοχή των 250 μονάδων βάσης από 306 μονάδες που είχε εκτιναχτεί προ δεκαημέρου.

Εντός των ημερών ο ΟΔΔΗΧ αναμένεται να ανακοινώσει τους αναδόχους της έκδοσης.

Από τις αρχές του έτους το ελληνικό δημόσιο έχει αντλήσει ποσό 8,7 δισ. ευρώ μέσω έντοκων γραμματίων (13 Ιανουαρίου) και κοινοπρακτικής έκδοσης πενταετούς ομολόγου (20 Ιανουαρίου).

Με τη νέα έκδοση, ο δανεισμός από τις αρχές του 2009 θα μπορούσε να προσεγγίσει τα 15 δισ. ευρώ, ενώ σχεδιάζεται μία ακόμα κοινοπρακτική έκδοση δεκαετών ομολόγων εντός του πρώτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v