Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Θωμόπουλος: Τι είπε στο Economist για "πακέτο"

"Η επιβράδυνση των ελληνικών τραπεζικών ομίλων από τους κραδασμούς που δέχονται οι οικονομίες της ΝΑ. Ευρώπης είναι περιορισμένη", τόνισε ο υποδιοικητής της ΤτΕ, κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος στο συνέδριο του "Economist".

  • της Αναστασίας Παπαϊωάννου
Π. Θωμόπουλος: Τι είπε στο Economist για πακέτο
"Η επιβράδυνση των ελληνικών τραπεζικών ομίλων από τους κραδασμούς που δέχονται οι οικονομίες της ΝΑ. Ευρώπης είναι περιορισμένη και τα stress tests που έχουν γίνει από τις τράπεζες αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος έχουν ενσωματώσει τους οποιουσδήποτε κινδύνους της περιοχής", τόνισε ο υποδιοικητής της ΤτΕ, κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος από το βήμα του συνεδρίου του "Economist".

Αναφερόμενος στο πακέτο στήριξης, είπε ότι τα θετικά αποτελέσματά του στην ελληνική οικονομία θα φανούν με ένταση στο β΄ τρίμηνο του 2009.

Σε ό,τι αφορά τη διατραπεζική αγορά, ο κ. Θωμόπουλος υποστήριξε ότι τις τελευταίες 2 - 3 εβδομάδες, η διατραπεζική αγορά στην Ελλάδα έχει αρχίσει να λειτουργεί.


Τι είπε ο Χ. Γκόρτσος της ΕΕΤ

Στην ομιλία του, ο κ. Χρ. Γκόρτσος, Γ.Γ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, επικεντρώθηκε στις ρυθμιστικές αλλαγές που προωθούν οι χώρες της Ευρώπης όσον αφορά στην εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν και στην Ελλάδα.


Γκ. Χαρδούβελης: Οι τράπεζες θα βγουν αλώβητες από την κρίση

Τη βεβαιότητά του ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βγουν αλώβητες από την κρίση εξέφρασε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, επικεφαλής τμήματος οικονομικών αναλύσεων της Eurobank και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στην ομιλία του στο συνέδριο του "Economist".

Ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε ότι σαφώς υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης, ωστόσο η κεφαλαιακή δομή των ελληνικών τραπεζών είναι υγιής.

Για την ελληνική οικονομία είπε πως επικρατεί "μια μεγάλη σχιζοφρένεια, καθώς η Ελλάδα το 2009 έχει καλύτερη πορεία σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης και η μόνη ανησυχία εστιάζει στη διάρκεια της κρίσης".

Κάλεσε την κυβέρνηση να σηκώσει τα μανίκια και να επιδείξει ευελιξία, χωρίς να αντιδρά μέσω παροχών σπασμωδικά σε κάθε απαίτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v