Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του ΕΒΕΑ με τις ελληνικές τράπεζες για την αύξηση της ρευστότητας στην ελληνική αγορά, η Τρ. Πειραιώς ανακοίνωσε ότι καταρτίζει νέο πρόγραμμα για τις ΜμΕ ύψους 1 δισ. σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ.

Πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, για την αύξηση της ρευστότητας στην ελληνική αγορά λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να συμβάλουν στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην πρόσκληση του ΕΒΕΑ ανταποκρίθηκε άμεσα η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός της, κ. Μ. Σάλλας, καταρτίζει νέο πρόγραμμα για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αττικής ύψους 1 δισ. ευρώ, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συσταθεί κοινή επιτροπή του ΕΒΕΑ και της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να καθοριστούν η διαδικασία, τα κριτήρια και οι τραπεζικοί όροι υλοποίησης του προγράμματος.

Το ΕΒΕΑ, όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του, ώστε και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να καταρτίσουν ειδικά ευνοϊκά προγράμματα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v