Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαθανασίου: Τι δήλωσε μετά το Ecofin

Την ευελιξία στην εφαρμοφή των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. στο συμβούλιο Ecofin και Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Παπαθανασίου: Τι δήλωσε μετά το Ecofin
Την ευελιξία στην εφαρμοφή των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. στο συμβούλιο Ecofin και Eurogroup στις Βρυξέλλες.  

Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπαθανασίου, "αν και κάποιες χώρες υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην πραγματική οικονομία και λιγότερη στην αυστηρή εφαρμογή των κανόνων, υπήρξε τελικά συναίνεση στην εφαρμογή των κανόνων με ευελιξία".

Ήδη, αρκετές χώρες έχουν ανακοινώσει ή αναμένεται σύμφωνα με τις προβλέψεις ότι θα ξεπεράσουν το όριο του 3%, πρόσθεσε ο υπουργός.

Όπως ανέφερε, οι περισσότεροι Υπουργοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση, ότι τα κανάλια πιστωτικής επέκτασης δεν έχουν αποκατασταθεί και ότι οι περιορισμοί ρευστότητας προκαλούν προβλήματα στην πραγματική οικονομία.

Παράλληλα, σχολίασε ότι "ενώ στην Ελλάδα ορισμένοι συνεχίζουν να αμφισβητούν ακόμα και σήμερα το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας, στο Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζουν και δεύτερο πακέτο ενίσχυσης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v