Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 7,4% η ανεργία τον Οκτώβριο του 2008

Στο 7,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2008, έναντι 7,9% τον Οκτώβριο του 2007, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος.

Στο 7,4% η ανεργία τον Οκτώβριο του 2008
Στο 7,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2008, έναντι 7,9% τον Οκτώβριο του 2007, ενώ παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την ανεργία του Σεπτεμβρίου 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ, για την εξαγωγή των μηνιαίων εκτιμήσεων χρησιμοποιήθηκε το υποσύνολο του δείγματος της τριμηνιαίας έρευνας Εργατικού Δυναμικού, το οποίο ερευνήθηκε κατά τον μήνα Οκτώβριο, δηλαδή 28.024 άτομα που ανήκαν σε 11.727 διαφορετικά νοικοκυριά.

Τα χαρακτηριστικά της απασχόλησης κατά μήνα (αριθμός των απασχολουμένων, των ανέργων κ.λπ.) εκτιμήθηκαν με την εφαρμογή κατάλληλου αμερόληπτου εκτιμητή, ο υπολογισμός του οποίου βασίστηκε: α) στην πιθανότητα επιλογής των νοικοκυριών του δείγματος, β) στο ποσοστό ανταπόκρισης των νοικοκυριών του δείγματος σε κάθε πρωτογενή μονάδα δειγματοληψίας (επιφάνεια) και γ) στην κατανομή του πληθυσμού κάθε Περιφέρειας κατά φύλο και ομάδες ηλικιών τον μήνα Οκτώβριο.

* Αναλυτικά τα στοιχεία για την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού τον Οκτώβριο 2008 δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v