Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο προσφορές για αεριοστροβιλική Μονάδα

Η κοινοπραξία ”Ηρων Θερμοηλεκτρική” (ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ) και η εισηγμένη ”ΑθΗΝΑ ΑΤΕ” είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εταιρίες που κατέθεσαν προσφορά για την κατασκευή αεριοστροβιλικής μονάδας ισχύος από 120 - 160MW στη Β’ Ζώνη (Βοιωτία).

Δύο προσφορές για αεριοστροβιλική Μονάδα
Η κοινοπραξία ”Ηρων Θερμοηλεκτρική” (ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ) και η εισηγμένη κατασκευαστική ”ΑθΗΝΑ ΑΤΕ” είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εταιρίες που κατέθεσαν προσφορά για την κατασκευή αεριοστροβιλικής μονάδας ισχύος από 120 - 160MW στη Β’ Ζώνη, δηλαδή στη Βοιωτία.

Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών στο ΔΕΣΜΗΕ, έληξε σήμερα και εντός 20 ημερών ο ΔΕΣΜΗΕ θα πρέπει να αναδείξει το μειοδότη.



Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης αεριστροβιλικής μονάδας ελήφθη από τον υπουργό Ανάπτυξη Α. Τσοχατζόπουλο με το αιτιολογικό της εξασφάλισης εφεδρειών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η δεσμευτική ημερομηνία για την εμπορική λειτουργία της αεριστροβιλικής μονάδας είναι η 1η Ιουνίου 2004. Ανάλογη άδεια για μονάδα 120MW έχει λάβει και η ΔΕΗ και θα την εγκαταστήσει στο Λαύριο.

Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v