Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DCI: Δύο έργα για τρεις κατασκευαστικές

Πρόσκληση σε Άκτωρα, J&P Άβαξ και Τέρνα προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την κατασκευή δύο έργων που αφορούν σε τουριστικά συγκροτήματα στην Πελοπόννησο πρόκειται να απευθύνει τις ημέρες αυτές η DCI.

  • της Μάρως Τσαντήλα
DCI: Δύο έργα για τρεις κατασκευαστικές
Πρόσκληση στις τρεις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρίες, ήτοι στον Άκτωρα, στην J&P Άβαξ και στην Τέρνα, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την κατασκευή δύο έργων που αφορούν σε τουριστικά συγκροτήματα στην Πελοπόννησο πρόκειται να απευθύνει τις ημέρες αυτές η Dolphin Capital Investors (DCI).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ξενοδοχειακή ανάπτυξη Kilada Hills (την οποία θα διαχειριστεί ο όμιλος Chedi) σε έκταση 2.500 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι και για το Seascape Hills Resort που θα αναπτυχθεί σε έκταση 960 στρεμμάτων στην περιοχή της Αργολίδας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της DCI, το Kilada Hills θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα Chedi, 45 ανεξάρτητες βίλες Chedi, περίπου 250 εξοχικές κατοικίες καθώς και γήπεδο γκολφ.

Αντίστοιχα, η ανάπτυξη του Seascape Hills Resort θα αφορά στην ξενοδοχειακή μονάδα, σε ανεξάρτητες βίλες και σε μονάδα θαλασσοθεραπείας.

Το κατασκευαστικό αντικείμενο για καθένα από τα δύο έργα εκτιμάται σε περίπου 50 - 60 εκατομμύρια ευρώ. Η επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει κάθε έργο θα γίνει με κλειστή διαδικασία, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας από τους όρους που θέτει η Dolphin Capital Investors προς τον ανάδοχο είναι ότι το 20% του κατασκευαστικού αντικειμένου να υλοποιηθεί με τη μέθοδο της υπεργολαβίας από επιχειρήσεις της περιοχής.

Πρόκειται για στρατηγική που χρησιμοποιεί ο όμιλος DCI, σε συνδυασμό με άλλες κινήσεις αντίστοιχου χαρακτήρα, ώστε να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση της τοπικής κοινωνίας στα έργα που σχεδιάζει.

Η εταιρία υπολογίζει ότι οι δύο σημαντικές ξενοδοχειακές αναπτύξεις θα αρχίσουν να υλοποιούνται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2009. 

Αναφορικά με την επιλογή της να απευθυνθεί για το έργο στις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες, η απάντηση είναι ότι οι συγκεκριμένες κατασκευαστικές έχουν την εμπειρία που απαιτείται προκειμένου να αναλάβουν με επιτυχία τα δύο έργα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v