Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΑΣΑ: Εντός χρονοδιαγράμματος οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ

Εντός χρονοδιαγράμματος εξελίσσεται η διαδικασία για τους δύο διαγωνισμούς του ΟΑΣΑ που αφορούν σε έργα τηλεματικής και συστήματος αυτόματου κομίστρου, συνολικού προϋπολογισμού 52 εκατομμυρίων ευρώ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΑΣΑ: Εντός χρονοδιαγράμματος οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ
Εντός χρονοδιαγράμματος εξελίσσεται η διαδικασία για τους δύο διαγωνισμούς του ΟΑΣΑ που αφορούν στα έργα της τηλεματικής και του συστήματος αυτόματου κομίστρου, συνολικού προϋπολογισμού 52 εκατομμυρίων ευρώ, που θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι ανάδοχοι των δύο έργων θα έχουν επιλεγεί εντός του 2009 και η κατασκευαστική περίοδος υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου 1,5 χρόνο.

Τον Δεκέμβριο υποβλήθηκαν στην ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ οι πρόσφορες για τους συμβούλους, οι οποίοι θα συντάξουν τα τεύχη του διαγωνισμού και θα παρέχουν υποστήριξη έως την τελική επιλογή των Ιδιωτικών Φορέων Σύμπραξης (ΙΦΣ).

Τα δύο έργα εκτιμάται ότι θα μπορούν να τεθούν σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2011. Οι ιδιώτες που θα επιλεγούν και θα συμπράξουν με το Δημόσιο θα παρέχουν την υπηρεσία και η πληρωμή τους θα γίνει σταδιακά σε διάστημα 7 έως 10 ετών.

Να σημειώσουμε ότι το αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου στην πλήρη ανάπτυξή του θα σημάνει την αντικατάσταση του χάρτινου εισιτηρίου από διάφορους τύπους "έξυπνων καρτών", που θα επιτρέπουν στον χρήστη να κινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για χρόνο αντίστοιχο με αυτόν που έχει προπληρώσει, αφού θα υπάρχουν διάφοροι τύποι καρτών π.χ. ημερήσια εβδομαδιαία, μηνιαία κ.ά.

Αντίστοιχα, η τηλεματική προβλέπει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος εποπτείας 2.100 λεωφορείων της ΕΘΕΛ και 366 τρόλεϊ των ΗΛΠΑΠ, καθώς και την πληροφόρηση των επιβατών σε 600 - 1.000 "έξυπνες στάσεις".

Να σημειώσουμε τέλος ότι τα έξι σχήματα που κατέθεσαν προσφορά για τον διαγωνισμό του τεχνικού συμβούλου είναι τα ακόλουθα:

1) INVISION Α.Ε. - KANTOR ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.
2) PLANET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
3) PLANNING A.E.
4) KPMG ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.
5) ΚΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Α.Ε.
6) CARDEL S.A. NEW TECHNOLOGY APPLICATIONS - IMPETUS ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΤΕΕ

Στον διαγωνισμό για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ενδιαφέρον έχουν καταθέσει τα εξής πέντε σχήματα:

1) PLANET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ -ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.
2) KANTOR ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.
3) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.
4) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
5) DELOITTE BUSINESS SOLUTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v