Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπόδια στην απόφαση ΔΕΣΜΗΕ από ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Καθυστέρηση προέκυψε στην επείγουσα προκήρυξη κλειστού διαγωνισμού για την εγκατάσταση ιδιωτικού αεριοστροβιλικού συστήματος ισχύος 120 - 160MW στην Περιοχή της Βοιωτίας, καθώς συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατέλαβαν τα γραφεία του ΔΕΣΜΗΕ.

Εμπόδια στην απόφαση ΔΕΣΜΗΕ από ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Σε... ολιγοήμερη καθυστέρηση φαίνεται να οδηγείται η επείγουσα προκήρυξη κλειστού διαγωνισμού για την εγκατάσταση ιδιωτικού αεριοστροβιλικού συστήματος ισχύος 120 - 160MW στην Περιοχή της Βοιωτίας.

Σήμερα, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που αντιδρούν στην σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου, κατέλαβαν τα γραφεία του ΔΕΣΜΗΕ, με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατόν να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ του ΔΕΣΜΗΕ και την αποστολή των τευχών του διαγωνισμού στους υποψηφίους.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο ΔΕΣΜΗΕ το αργότερο μέχρι αύριο, Τρίτη 18 Νοεμβρίου έπρεπε να στείλει τα σχετικά τεύχη στους ιδιώτες που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, ωστόσο τη διαδικασία τη μπλόκαρε η ΓΕΝΟΠ, η οποία στο πλαίσιο των αντιδράσεών της, αύριο πραγματοποιεί και 24ωρη απεργία.

Η κατασκευή της μονάδας αποφασίστηκε προκειμένου να εξασφαλιστούν εφεδρείες σε ηλεκτρική ενέργεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού οι εισαγωγές από την Ιταλία κρίνονται επισφαλείς.

Οι υποψήφιοι που τηρούν τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, δηλαδή αυτοί που έχουν ήδη άδειες είναι οι εξής: ENELCO (Κοπελούζος και ιταλική ENEL), Alfa - Alfa Holding (όμιλος Αλλαμανή) και η Ηρων Θερμοηλεκτρική (ΓΕΚ- Τέρνα) και η Βιοχάλκο (όμιλος Στασινόπουλου).

Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v