Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλογοσκούφης: Όλες οι μεγάλες τράπεζες στο πακέτο

Όλες οι μεγάλες τράπεζες που μετέχουν στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα συμμετάσχουν στο σύνολο των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας με βάση τα κριτήρια της τράπεζας της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο Γ. Αλογοσκούφης.

  • της Έλενας Λάσκαρη
Αλογοσκούφης: Όλες οι μεγάλες τράπεζες στο πακέτο
Όλες οι μεγάλες τράπεζες που μετέχουν στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα συμμετάσχουν στο σύνολο των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας με βάση τα κριτήρια της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΕΕΤ και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλο.

Την απόφαση των τραπεζών χαιρέτισε ο κ. Προβόπουλος, λέγοντας ότι πολύ σύντομα θα δούμε τα ευνοϊκά αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία.

Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς ενημέρωσαν τον υπουργό Οικονομίας ότι θα κάνουν χρήση όλων των μέτρων που περιλαμβάνει το πακέτο (ομόλογα, εγγυήσεις, κεφαλαιακές ενισχύσεις με αντάλλαγμα μετοχές υπέρ του Δημοσίου), ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος θα γίνει άμεσα χρήση των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας, καθώς για την έκδοση των προνομιούχων μετοχών θα απαιτηθεί λίγος επιπλέον χρόνος, εξαιτίας της αναγκαίας σύγκλησης των γενικών συνελεύσεων.

Παράλληλα, η Αγροτική Τράπεζα αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσαν επίσης τη συμμετοχή τους στο σύνολο των μέτρων του πακέτου στήριξης.

Το μοίρασμα του πακέτου θα πραγματοποιηθεί με βάση τα κριτήρια που περιλαμβάνονται στην πρόσφατη υπουργική απόφαση, κατόπιν των εισηγήσεων της ΤτΕ.

Ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι μέσω των μέτρων θα διατηρηθεί ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης σε επίπεδα υψηλότερα του 10% και το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v