Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγενόπουλος: Ευθείες βολές σε Αλογοσκούφη - ΕΕΤ

Ευθείες βολές σε Αλογοσκούφη και ΕΕΤ για ανεπάρκεια εξαπέλυσε από το βήμα του 19ου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Α. Βγενόπουλος, ενώ χτύπησε το καμπανάκι για την πορεία της οικονομίας της χώρας.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Βγενόπουλος: Ευθείες βολές σε Αλογοσκούφη - ΕΕΤ
Ευθείες βολές στον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και στην Ένωση Τραπεζών για ανεπάρκεια εξαπέλυσε από το βήμα του 19ου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, ενώ χτύπησε το καμπανάκι για την πορεία της οικονομίας της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επιστρέφουμε στον τρίτο κόσμο.

Ο ισχυρός άνδρας της MIG και της MPB επανέλαβε ότι απαιτείται εθνική συναίνεση κορυφής και ανάγκη διαλόγου της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, η οποία θα περάσει στην κοινωνία και θα οδηγήσει στα σωστά μέτρα αντιμετώπισης κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης εργάζονται σκληρά για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, ενώ οι περισσότεροι  βουλευτές αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου αγωνιούν για τις εξελίξεις.  

Για τον προϋπολογισμό τόνισε ότι είναι αντιαναπτυξιακός και διαχειριστικός τη στιγμή που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο γίνονται τα αντίθετα. Χτύπησε μάλιστα το καμπανάκι για την πορεία της οικονομίας, παραπέμποντας στo άνοιγμα των spreads μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ομολόγων που έχει φτάσει στις 200 μονάδες βάσης.

Η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί στη δεύτερη ταχύτητα της ευρωζώνης. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία και υπεύθυνη πολιτική γιατί η Ελλάδα έχει αρχίσει να ξεφεύγει και να επανέρχεται στον τρίτο κόσμο, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη στήριξη των τραπεζών, δήλωσε ότι στερείται σοβαρότητα και επάρκεια, δεν πρόκειται να επιφέρει μείωση των επιτοκίων και εισάγει τράπεζες και οικονομία σε φαύλο κύκλο.

Στο σημείο αυτό εξαπέλυσε βολές εναντίον της Ένωσης Τραπεζών υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει, καθώς θα έπρεπε να βγει και να δηλώσει κόντρα στον πολιτικό λαϊκισμό ότι το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο έχει πέσει ήδη κάτω από το 2%, τη στιγμή που οι τράπεζες κατηγορούνται για υπερκέρδη.

"Δεν μπορεί να κουνάει το χέρι εναντίον των τραπεζών ο υπουργός Οικονομίας ζητώντας να μειώσουν τα επιτόκια και να μην του απαντά κανείς", υπογράμμισε ο κ. Βγενόπουλος.

Τέλος αναρωτήθηκε και πάλι γιατί η κυβέρνηση δεν δείχνει αντίστοιχη ευαισθησία και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως για παράδειγμα στα ΕΛΠΕ, ζητώντας να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους τους.

* Το κείμενο της ομιλίας του κ. Βγενόπουλου επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v