Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδράσεις από ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για νέες μονάδες

Εντονη αντίδραση από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην πρόσφατη υπουργική απόφαση του ΥΠΑΝ για προκήρυξη επείγοντος κλειστού διαγωνισμού, που προβλέπει την εγκατάσταση αεριοστροβιλικής μονάδας ισχύος 120 έως 160 Μw στη ζώνη 2. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μίλησε για είσοδο ιδιωτών από τη πίσω πόρτα και ζήτησε τη παρέμβαση του υπουργού, ενώ στις 18/11 εξήγγειλε 24ωρη απεργία.

Αντιδράσεις από ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για νέες μονάδες
Την έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προκάλεσε η πρόσφατη υπουργική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την προκήρυξη επείγοντος κλειστού διαγωνισμού που προβλέπει την εγκατάσταση αεριοστροβιλικής μονάδας ισχύος 120 έως 160 ΜW στη Ζώνη 2, αλλά και την άδεια στη ΔΕΗ να εγκαταστήσει ίδιου τύπου μονάδα 120MW στο Λαύριο.

Οπως τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Πιλαλίδης, η ”διαδικασία αυτή δεν είναι σύννομη, δηλαδή δεν στηρίζεται στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο” και αποσκοπεί στην ”είσοδο των ιδιωτών στην αγορά ενέργειας από την πίσω πόρτα”.

Κατά τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ το 2004, ”δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια σε ηλεκτρική ενέργεια και οι επικλήσεις αρμοδίων φορέων (ΡΑΕ και ΔΕΣΜΗΕ) δεν στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα”.

Επίσης, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητεί να κατακυρωθεί άμεσα στη ΔΕΗ η κατασκευή της μονάδας στη Ρόδο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλέστηκαν οι συνδικαλιστές, η ΔΕΗ είναι ο μειοδότης του διαγωνισμού.

Γι΄αυτό το θέμα ο Ν. Πιλαλίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΡΑΕ, Π. Κάπρο, πως με ”συγκεκριμένες μεθοδεύσεις προωθεί την παραχώρηση κατασκευής του έργου σε ιδιώτη επιχειρηματία”.

Τέλος, για τη διευθέτηση όλων αυτών των θεμάτων ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία στις 18 Νοεμβρίου.

Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v