Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερίδα ενημέρωσης από την EFG στα μέλη του ΣΕΒΕ

Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση καινοτόμων λύσεων διασφάλισης του κινδύνου εξαγωγών  πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη Eurobank, με τη συνεργασία του ΣΕΒΕ με σκοπό την ενημέρωση των μελών του.

Ημερίδα ενημέρωσης από την EFG στα μέλη του ΣΕΒΕ
Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση καινοτόμων λύσεων διασφάλισης του κινδύνου εξαγωγών -όπως διαμορφώνονται στο νέο οικονομικό περιβάλλον- πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη Eurobank Τραπεζική Επιχειρήσεων, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) με σκοπό την ενημέρωση των μελών του.

Η παρουσίαση που φιλοξενήθηκε στους χώρους του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης διοργανώθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η τράπεζα για τη διαρκή ενημέρωση των πελατών της -ιδιωτών και επιχειρήσεων- ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία σχετικά με τις δυνατότητες και τις λύσεις που τους παρέχονται για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα προβλήματα που δημιουργεί η διεθνής οικονομική κρίση.

Την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 170 μέλη των διοικήσεων σημαντικών εξαγωγικών επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος, προλόγισαν ο κ. Βασίλειος Θωμαΐδης, πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΒΕ και η κ. Βασιλική Καραγιάννη, βοηθός γενική διευθύντρια, επικεφαλής του δικτύου τραπεζικής επιχειρήσεων της Eurobank στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο δρ Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής της διεύθυνσης ανάλυσης χρηματοοικονομικών αγορών της τράπεζας έκανε μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση της τρέχουσας διεθνούς οικονομικής κρίσης και των προοπτικών σε σχέση με την επίδρασή τους στις δραστηριότητες των Ελλήνων εξαγωγέων.

Ο κύριος Ιωάννης Σεϊμένης, επικεφαλής εξυπηρέτησης επιχειρήσεων της διεύθυνσης διεθνών κεφαλαιαγορών (treasury) της τράπεζας παρουσίασε λύσεις που επιτρέπουν στους Έλληνες εξαγωγείς να αντισταθμίσουν τους κινδύνους από τις μεταβολές στις τιμές του συναλλάγματος και των επιτοκίων.

Ο κ. Γιάννης Κουτσουμπός, διευθυντής γραφείου Βορείου Ελλάδος, της Eurobank Factors παρουσίασε λύσεις βελτίωσης της ρευστότητας μέσω "Εξαγωγικού Factoring".

Η κ. Ρέα Πολυχρονάκη, επικεφαλής της διεύθυνσης Trade Finance, του τομέα Corporate Transaction Banking της τράπεζας ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις δυνατότητες μείωσης του λειτουργικού κόστους και βελτίωσης της παραγωγικότητας μέσω αυτοματοποιημένων υπηρεσιών εισαγωγών - εξαγωγών.

Λύσεις εισπράξεων - πληρωμών μέσω e-Banking παρουσιάστηκαν από τον κ. Γιώργο Μωραΐτη, επικεφαλής διαχείρισης εταιρικών ρευστών διαθεσίμων και πληρωμών του τομέα Corporate Transaction Banking της τράπεζας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση cocktail στον χώρο της έκθεσης "Γιάννης Γαΐτης, 1923-1984" όπου τα στελέχη της τράπεζας είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v