Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑΝ: Ενταξη 36 έργων στον κύκλο ΕΠΑΝ για ενέργεια

Εγκρίθηκε η ένταξη 36 έργων του ιδιωτικού τομέα, που αφορούν στην ”Ενίσχυση επενδύσεων σε Συστήματα Συμπαραγωγής, ΑΠΕ και Εξοικονόμηση Ενέργειας”, με συνολικό προϋπολογισμό 138.796.991 ευρώ.

ΥΠΑΝ: Ενταξη 36 έργων στον κύκλο ΕΠΑΝ για ενέργεια
Εγκρίθηκε η ένταξη 36 έργων του ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο του Μέτρου 2.1 ”Ενίσχυση επενδύσεων σε Συστήματα Συμπαραγωγής, ΑΠΕ και Εξοικονόμηση Ενέργειας” του ΕΠΑΝ του Γ΄ΚΠΣ (2000-2006), με συνολικό ύψος εγκεκριμένου προϋπολογισμού 138.796.991 ευρώ, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Α.Τσοχατζόπουλου.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που αφορούν στο Μέτρο 2.1 είναι: ”Εξοικονόμηση Ενέργειας”, ”Υποκατάσταση Ηλεκτρικής Ενέργειας ή άλλων συμβατικών καυσίμων με Φυσικό Αέριο ή Υγραέριο”, ”Αιολικά Συστήματα”, ”Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα”, ”Συμβατικά Κεντρικά Ενεργητικά Ηλιακά Συστήματα”, ”Αξιοποίηση Βιομάζας” και ”Φωτοβολταϊκά Συστήματα”.

Στις επιχορηγούμενες επενδύσεις περιλαμβάνονται έργα εισηγμένων εταιριών όπως: ΔΕΗ, Ελληνική Υφαντουργία, Ράδιο Κορασίδης, Vodafone Panafon.

Τα έργα αυτά αποτελούν αρχικές επενδύσεις, δηλαδή επενδύσεις επιλέξιμες για περιφερειακή ενίσχυση, σύμφωνα με τον Οδηγό Ενεργειακών Επενδύσεων.

Επίσης, περιβαλλοντικές επενδύσεις, δηλαδή επενδύσεις που δεν είναι επιλέξιμες για περιφερειακή ενίσχυση, αλλά υπάγονται στο πλαίσιο ενίσχυσης επενδύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, και μικτές επενδύσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αρχικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις.

Για κάθε έργο που εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Γ΄ ΚΠΣ, σύμφωνα με το σχετικό πίνακα, θα καταρτιστεί σύμβαση μεταξύ του αρμόδιου Ενδιάμεσου Φορέα και του αντίστοιχου δικαιούχου επενδυτή. Η σύμβαση θα περιλαμβάνει σαφή περιγραφή του προς εκτέλεση έργου σε φάσεις, το χρονοδιάγραμμα, το συνολικό προϋπολογισμό, τον τρόπο και τις πηγές χρηματοδότησής του, τον τρόπο ελέγχου και λοιπά κατά περίπτωση απαιτούμενα στοιχεία.

Τα έργα θα εκτελεστούν σύμφωνα με την υποβληθείσα πρόταση και τους κατά περίπτωση όρους και προϋποθέσεις έγκρισης, όπως έχουν καταγραφεί στα σχετικά έντυπα αξιολόγησης και θα περιληφθούν στη σύμβαση που θα υπογραφεί.

Οι δικαιούχοι οφείλουν στις περιπτώσεις που από διατάξεις νόμων προβλέπονται ειδικές άδειες ή εγκρίσεις, κατά τα οριζόμενα στον Οδηγό Ενεργειακών Επενδύσεων (Σεπτέμβριος 2002), να εκτελέσουν τα έργα τους σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στις άδειες αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v