Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το... θεματολογικό ”μενού” Γκαργκάνα- τραπεζιτών

Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο (μετά τα placements σε Alpha, Εθνική και Πειραιώς), το Τ.Τ., αλλά και επιμέρους ζητήματα όπως η ”λευκή λίστα” αναμένεται να αποτελέσουν το... θεματολογικό μενού κατά το γεύμα εργασίας που παραθέτει αύριο ο διοικητής της ΤτΕ, Ν. Γκαργκάνας στους εμπορικούς τραπεζίτες.

Το... θεματολογικό ”μενού” Γκαργκάνα- τραπεζιτών
Πλήρη ενημέρωση για τις τελευταίας τραπεζικές εξελίξεις μετά τα Placements της Εθνικής, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς θα ζητήσει αύριο το μεσημέρι ο διοικητής της ΤτΕ από τους επικεφαλής των εμπορικών τραπεζών, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου γεύματος εργασίας.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οδεύει προς πώληση μέσω διεθνούς διαγωνισμού. Η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ, κ. Κουμπλή με τον υπουργό Οικονομίας και οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, αναβλήθηκε, λόγω της παρουσίας του υπουργού στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Από το πρωί όμως σήμερα στην Αθήνα βρίσκονται στελέχη μεγάλων ξένων οίκων που ενδιαφέρονται να αναλάβουν το ρόλο του στρατηγικού συμβούλου στο project του Τ.Τ., γεγονός που ενισχύει το σενάριο του διεθνούς διαγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο ”μενού” του γεύματος Γκαργκάνα με τους τραπεζίτες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγος θα γίνει για τη διαφάνεια των συναλλαγών μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων και πελατών τους και ειδικά στα κρίσιμα σημεία των προεγκριμένων καρτών, των ”ψιλών γραμμάτων” και των προμηθειών που χρεώνουν οι τράπεζες στις χορηγήσεις αλλά και στις καταθέσεις.

Αναφορά αναμένεται επίσης να γίνει στο πρόβλημα των παραπλανητικών διαφημίσεων, στο κατά πόσο είναι έτοιμες οι τράπεζες για τα ΔΛΠ, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν κατά την πρώτη περίοδο εφαρμογής της ”λευκής λίστας”.

Γιώργος Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v