Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναντήσεις Χριστοδουλάκη με 3 τραπεζίτες

Σειρά επαφών με τους Μ. Σάλλα (Πειραιώς), Π. Λάμπρου (Αγροτική) και Π. Θωμόπουλο (ΤτΕ) είχε σήμερα ο Ν. Χριστοδουλάκης, με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις στο Ταμιευτήριο, τη Γενική Τράπεζα, αλλά και θέματα τραπεζικού ενδιαφέροντος.

Συναντήσεις Χριστοδουλάκη με 3 τραπεζίτες
Σε ανίχνευση προθέσεων προκειμένου να διαπιστώσει αν θα υπάρξει ενδιαφέρον στην περίπτωση προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προχωρεί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης.

Για το σκοπό αυτό, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μ. Σάλλα, ο οποίος όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, φέρεται να απάντησε αρνητικά, σε ό,τι αφορά στο δικό του πιστωτικό ίδρυμα, σε μια τέτοια προοπτική.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών, μολονότι οι εξελίξεις από το συγκεκριμένο μέτωπο έρχονται από την Εμπορική.

Όμως, ο κ. Χριστοδουλάκης συναντήθηκε επίσης και με τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, Πέτρο Λάμπρου. Μολονότι λεπτομέρειες, σχετικά με τη συγκεκριμένη συνάντηση δεν έγιναν γνωστές, πληροφορίες του euro2day.gr κάνουν λόγο για μια συζήτηση που επικεντρώθηκε στο μέλλον της ίδιας της τράπεζας, η οποία βρίσκεται προς αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στο εξωτερικό εδώ και ενάμιση χρόνο σε συνδυασμό με τη διαδικασία πώλησης θυγατρικών εταιριών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση επεκτάθηκε και στο ενδιαφέρον που εξέφρασε η θυγατρική της ΑΤΕ, η First Business Bank για την περίπτωση της Γενικής Τράπεζας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη συνάντηση με τον υποδιοικητή της ΤτΕ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε το περιεχόμενο της επικείμενης έκθεσης της κεντρικής τράπεζας για την ελληνική οικονομία, αλλά και στη νέα πράξη του διοικητή που ετοιμάζεται για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών από τις τραπεζικές αυθαιρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v