Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη των ΜΜΕ με ευνοϊκή χρηματοδότηση από ΕΤΕπ

Δανειακές συμβάσεις ύψους 650 εκατ. ευρώ, προκειμένου για τη δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ευνοϊκότερους όρους, έχει ήδη υπογράψει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με ελληνικές τράπεζες.

  • της Έλενας Λάσκαρη
Στήριξη των ΜΜΕ με ευνοϊκή χρηματοδότηση από ΕΤΕπ
Δανειακές συμβάσεις ύψους 650 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τη δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ευνοϊκότερους όρους, έχει ήδη υπογράψει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με ελληνικές τράπεζες.

Στο πρόγραμμα μετέχουν η Εμπορική, η EFG Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, μέσω των οποίων μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να δανειστούν με ευνοϊκότερους όρους ακόμα και για κεφάλαιο κίνησης με μεσομακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Οι επενδύσεις που χρηματοδοτούνται καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για πάγια στοιχεία αλλά και για έρευνα, τεχνολογία , εκπαίδευση εργατικού δυναμικού κ.ά. Το μέγιστο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ, με μέγιστη χρηματοδότηση του 50% της επένδυσης. Αφορούν σε επιχειρήσεις με αριθμό εργαζομένων έως 250 άτομα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Πλ. Σακελλάρη, το τελευταίο διάστημα υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και από τις ελληνικές τράπεζες να ενταχθούν στις πιστωτικές γραμμές της ΕΤΕπ, καθώς με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζουν φθηνότερο δανεισμό. Οι δανειολήπτες, πέραν του χαμηλότερου επιτοκίου, απαλλάσσονται και από την εισφορά του Ν. 128.

"Η τράπεζα θα χρησιμοποιήσει την κεφαλαιακή της ισχύ για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη διάβρωση της εμπιστοσύνης στον χρηματοπιστωτικό τομέα", δήλωσε ο κ. Σακελλάρης.

Η ΕΤΕπ θα κινητοποιήσει έως το 2011, σε συνεργασία με εμπορικές τράπεζες, 30 δισ. ευρώ για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, εκ των οποίων 15 δισ. ευρώ θα διατεθούν κατά την περίοδο 2008 - 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v