Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συζήτησαν για την κρίση ΟΤΟΕ - Προβόπουλος

Ηρεμία που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος συνέστησε προς την ΟΤΟΕ ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλος, καθώς, όπως είπε, εν μέσω κρίσης δεν υπάρχει χώρος για αντιπαραθέσεις.

Τι συζήτησαν για την κρίση ΟΤΟΕ - Προβόπουλος
Ηρεμία που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος συνέστησε προς την ΟΤΟΕ ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Γ. Προβόπουλος, καθώς, όπως είπε, εν μέσω κρίσης δεν υπάρχει χώρος για αντιπαραθέσεις.

Η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων συνάντησε τον κ. Προβόπουλο τη Δευτέρα 20 του μήνα, ζητώντας να τον ενημερώσει αναλυτικά για τις θέσεις και τις προτάσεις της και στη συνέχεια να ενημερωθεί για την κατάσταση και πώς αυτή εξελίσσεται στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος επισήμανε τα εξής:

1. Χρειάζεται ηρεμία μεταξύ όλων των παραγόντων (τραπεζών και τραπεζοϋπαλλήλων) που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, γιατί αντικειμενικά στις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει χώρος για αντιπαραθέσεις.

2. Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να ξεπεραστεί η χρηματοπιστωτική κρίση και οι συνέπειές της, με στόχο να στηριχτεί συμμετρικά και αναλογικά η πραγματική οικονομία, γιατί το πρόβλημα μας αφορά όλους.

3. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει τη κατάσταση παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν αν δεν υπάρξει μετακίνηση καταθέσεων και δεν αναπαράγονται φήμες που το αποσταθεροποιούν. Στην κατεύθυνση αυτή δημιουργίας κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στους πολίτες, ζήτησε από την ΟΤΟΕ να συμβάλει θετικά.

4. Έχει δοθεί κατεύθυνση στις τράπεζες για αυστηρότερους ελέγχους στις δανειοδοτήσεις και όχι μείωση του δανεισμού ιδιωτών και επιχειρήσεων.

5. Έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει συνεχής διαδικασία διαλόγου και ενημέρωσης με την ΟΤΟΕ για την υλοποίηση των μέτρων που αφορούν στη χρηματοπιστωτική κρίση.

Η αντιπαράθεση για τη συλλογική σύμβαση

Την ίδια ημέρα συνεδρίασε η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ με θέμα τις δικαστικές ενέργειες των τραπεζών εναντίον της αλλά και εναντίον του ΟΜΕΔ, καταλήγοντας σε σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει την επικοινωνιακή επίθεση των εργαζομένων στις τράπεζες κατά των ιδρυμάτων και του ρόλου τους.  

* Στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" οι σχετικές αποφάσεις της ΟΤΟΕ όπως ανακοινώθηκαν.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v